Manisa

Kahvehane işletmecisi Paykocu "yılın kadın girişimcisi" seçildi

18:03 20 Eylül 2017
Kahvehane işletmecisi Paykocu "yılın kadın girişimcisi" seçildi

Manisa Kahveciler Esnaf Odası, 30. Ahilik Haftası kapsamında 25 yıldır kahvehane işleten kadın üyeleri Hediye Paykocu’yu "yılın kadın girişimcisi" seçti.

Makedonya'dan 26 yıl önce Manisa'ya gelerek yerleşen 4 çocuk annesi, 58 yaşındaki Hediye Paykocu, inşaat işçisi olan 60 yaşındaki eşi Cevdet Paykocu'ya destek olmak için evinin alt katını kahvehaneye dönüştürdü.

25 yıldan bu yana Yunusemre İlçesi Lale Meydanı’nda kahve işletmeciliği yapan Paykocu, 30. Ahilik Haftası kapsamında Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin ve yönetimince ziyaret edildi.

Gerçekleşen ziyarette Paykocu, "yılın kadın girişimcisi" seçilerek, belgesi takdim edildi.

Kahveciler Odası ziyaretinin kendisini çok mutlu ettigini belirten Paykocu, "Manisa'ya ilk geldiğimiz yıllar işimiz yoktu. Evimizin altını kahvehaneye çevirdik. Çocuklarım burada çalışıyor. 4 çocuğumuzun geçimini buradan sağladık. Kahveden Bağ-Kur gösterip emekli oldum. Allah sağlık versin, başka bir şey istemiyoruz. En büyük destekçim eşim. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

İl genelinde 700 üyeye sahip olduklarını, bunların 110’unu kadınların oluşturduğunu ifade eden Manisa Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, şunları kaydetti:

"30. Ahilik Haftası dolayısıyla üyemiz Hediye Paykocu’yu yılın kadın girişimci seçtik. Kendisi de ifade ettiği gibi uzun yıllar önce çocukların gelir kaynağı olarak, çocuklarına iyi bir eğitim verebilmek için bu mekanı açmış. Çok uzun süredir de birlikte çalışıyoruz. Mesleğe kadın elinin değmesi çok güzel."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.