Manisa

"Orman köylüsüne pozitif ayrımcılık"

19:48 27 Eylül 2017
"Orman köylüsüne pozitif ayrımcılık"

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, orman köyünde ikamet edenlerin, 30 dekara kadar yapacakları özel ağaçlandırma çalışmalarında harcamalarının yüzde 65'inin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Aybal, Soma Orman İşletme Şefi İsmail Eren ile Soma Ziraat Odasını ziyaret ederek muhtarlar ile bir araya geldi.

Bu yıl başından itibaren uygulanmaya başlanan yeni mevzuatlar ile ilgili bilgilendirme yapan Aybal, orman köylüsünün yaşam kalitesini arttıracak çeşitli projelere imza atmak için çalıştıklarını ifade etti.

Aybal, şunları dile getirdi:

"Bugüne kadar kullandıkları veya kullanmadıkları atıl vaziyette duran arazilerin gelir getirici türler ile yani kızılçam, zeytin, badem, ceviz, kestane olan yerlerde bu tip ağaç türleri ile kendi arazisinde dikim yaptığı takdirde 30 dekara kadar projenin yüzde 65 maliyetini Orman Genel Müdürlüğü tarafından bizler karşılıyoruz."

Yeni mevzuatı özellikle Soma'da başlatmak için ilçeyi ziyaret ettiklerini dile getiren Aybal, vatandaşların gelirini arttırıcı tedbirler almak istediklerini söyledi.

Aybal, "Orman köyünde yaşayan vatandaşlarımız için hibe oranı yüzde 65, diğer gerçek kişilerde ise yüzde 25'tir. Bundaki gaye ise orman köyünde yaşayan vatandaşlarımıza biraz daha pozitif ayrımcılık yaparak onları yaşadıkları yerde tutmak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.