Mardin

Midyat MYO, takı tasarımında Mardin'i tanıttı

19:20 04 Aralık 2015
Midyat MYO, takı tasarımında Mardin'i tanıttı

Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu Takı Tasarım bölümü, İstanbul'da düzenlenen, tasarımcıları ve ürünlerini bir araya getiren organizasyonda Mardin'i tanıttı.

 Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu (MYO) takı tasarım bölümü, İstanbul Sarıyer'de Tasarım Vakfı'nda düzenlenen, tasarımcıları ve ürünlerini bir araya getiren organizasyonda Mardin'i tanıttı.

Midyat MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı atölyelerinde üretilen telkari ürünlerinin sergilenme ve tanıtılma imkânının elde edildiği programa Midyat MYO Müdürü Tarık Demir ve telkari usta öğreticisi Murat Aslan katıldığı bildirdildi.

Demir, yaptığı açıklamada, ulusal medya temsilcilerinin, tasarımcıların, sanatçıların ve işadamlarının katıldığı programda Artuklu Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. 

Demir, şöyle konuştu:

"Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Tasarı Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan, standımızı ziyaret ettiler. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin telkariyi üretmekle önemli bir kültür ve sanat hizmetinin gerçekleştirildiğini, bize ifade ettiler. Telkarinin Türkiye ve dünya pazarlarına açılması gerektiğini belirterek, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ettiler."

Takı tasarım bölümü, ilk mezunlarını 2016 Haziranında vereceklerini ifade eden Demir, "Yüksekokulumuzda birinci yıl geleneksel, folklorik telkari öğrenilmektedir. İkinci yıl ise, öğrencilerimize yeni tasarımlar yapmaları fırsat verilmektedir. Böylece sanatta yeni ufuklara kapı açılmaktadır. Bize bu tanıtım fırsatını veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan'a teşekkür ederiz" diye konuştu.

Demir, telkari ürünlerinin geleneksel ve modern formlarının bir arada sergilendiği tanıtıma katılan davetlilerin Artuklu Üniversitesi standını ilgiyle incelediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.