Mardin

Mardin'de şehitler için taziye kabulü

14:58 17 Mart 2016
Mardin'de şehitler için taziye kabulü

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Kazim Esmer ile operasyon dönüşü trafik kazasında şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş ve polis memuru Turgut İnanç için taziyeler kabul edildi.

Fuat Yağcı Camisi taziye evinde, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan'a vatandaşlar taziyelerini iletti. Taziye evinde vatandaşlara mırra, gül suyu ve lokum ikram edildi.

Vatandaşlardan Ekrem Acabey, acıları paylaşmayı istediklerini belirterek, şehidin yakınlarına sabır dilediklerini söyledi.

Acabay, "Mardinliler devletimizin sağ koludur. Bir çakıl toprağımız için canımızı hepimiz feda edebiliriz. Allah devletimize, milletimize, bayrağımıza zeval vermesin. İnşallah son şehidimiz olur. Allah devletimize birlik beraberlik versin" dedi.

Hüseyin Turgutluoğlu ise Mardinlilerin şehitlere sahip çıktığını ve çok sayıda vatandaşın taziye evini ziyaret ettiğini bildirdi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un dua okuduğu taziyeyi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Taziyenin 3 gün süreceği öğrenildi.

Nusaybin'de terör örgütüne yönelik operasyonda, özel harekat polisi Esmer şehit olmuş, Mardin Emniyet Müdürlüğüne ait polis aracının önceki gece ilçe girişindeki Emire Gözü Anadolu Lisesi yakınlarında zırhlı araçla çarpışması sonucu yaralanan 4 polisten Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde, ağır yaralanan polis memuru Turgut İnanç ise GATA'da, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.