Mardin

Artuklu'da yaz Kur'an kurslarına devam ediliyor

16:13 02 Ağustos 2018
Artuklu'da yaz Kur'an kurslarına devam ediliyor

Artuklu İlçe Müftülüğünce "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla başlatılan yaz Kur'an kurslarına devam ediliyor.

Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 154 cami ve 107 Kur'an kursunda açılan kurslara 6 bin çocuğun katıldığını, imam hatip, müezzin kayyım, Kur'an kursu öğreticisi ve geçici öğreticiler olmak üzere yaklaşık 300 personelin kurslarda görev aldığını belirtti.

Camilerde başlattıkları yaz Kur'an kurslarının çeşitli aktivitelerle devam ettiğini kaydeden Işık, toplumun maneviyatına katkıda bulunmak amacıyla açılan ve 2 ay süren yaz Kur'an kurslarında öğrencilere, Kur'an-ı Kerim, siyer, fıkıh, temel dini bilgiler, adap dersleri verdiklerini, hadis, sure, dua, Esma-ül Hüsna ezberleme ve cemaatle namaz kılma şuuru kazandırmaya çalıştıklarını bildirdi.

Işık, şöyle devam etti:

"Amacımız topluma bilinçli bireyler yetiştirmektir. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekle beraber, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle beraber haftada 2 gün farklı camilerdeki öğrencilerimizle havuz etkinliği, Gençlik ve Spor Müdürlüğüyle camiler arası futbol, voleybol, satranç, masa tenisi turnuvası yaptık."

Bütün cami ve Kur'an kurslarında 365 gün boyunca sevgi ve coşkunun hakim olması için çabaladıklarını ve dua ettiklerini dile getiren Işık, şunlara kaydetti:

"Çünkü din aşk, heyecan, sevgi ve sevda ile olduğu zaman yaşanır ve kolay olur. Onun için bunu aşk, sevda haline getiren, çocukların yüreklerine sevgi tohumunu eken hocalara ihtiyacımız var. Şu fani hayatta sayılı nefeslerimiz tükendiğinde yerimize geçecek olan evlatlarımız, elimizdeki Kur'an'a varis olacak, mabetteki yerimizi doldurup seccademize sahip çıkabilecekler. Çocuklarımız geleceğin teminatıdır. Onlar bize Allah'ın verdiği emanetlerdir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.