Mardin

Kas hastası Hüseyin, tedavi için yardım bekliyor

14:07 03 Eylül 2018
Kas hastası Hüseyin, tedavi için yardım bekliyor

Mardin'in Artuklu ilçesinde halk arasında kas erimesi olarak bilinen "duchenne musküler distrofi (DMD)" teşhisi konulan 8 yaşındaki Hüseyin Burkay'ın hayata tutunabilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Kabala Mahallesi'nde yaşayan 10 yıllık evli Mehmet ve Yasemin Burkay çiftinin 4 çocuğunun en büyüğü olan Hüseyin'e, yaklaşık 3 yıl önce DMD teşhisi kondu. Omuzlarında ve sol ayağında kas erimesi nedeniyle aksayarak yürüyebilen Hüseyin, ayakta fazla duramıyor.

Hindistan'da yapılacak kök hücre tedavisi ve gerekli duyulan ilaçların 450 bin lira tutarındaki masrafı karşılayamayan aile, Mardin Valiliğinin izniyle yardım kampanyası başlattı. Aile, önce yürüme yetisinin kaybolmasına neden olan, ardından da 20'li yaşlarda ölümle sonuçlanabilen hastalığın tedavisi için Hüseyin'e uzanacak yardım elini bekliyor.

Baba Mehmet Burkay, 2015 yılında oğlunun rahatsızlığının ardından götürdüğü Diyarbakır'daki hastanede tahlil yapıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Daha sonra İstanbul'da Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesine gittik. Orada tahlili yaptılar, DMD teşhisi koydular. Bu üzücü ve yıkıcı haberi aldık. Bu hastalığın SMA'dan sonra ölümcül en ciddi hastalık olduğunu öğrendik. Bunun iyi huylusu ve kötü huylusu var. İyi mi kötü mü bilmiyoruz. Bunu araştırıyoruz."

Burkay, oğlunun tedavisi için dünyada şimdiye kadar herhangi bir umut ışığının olmadığını, ancak aynı hastalıkla mücadele eden ailelerden Hindistan'daki bir klinikte kök hücre nakli yapıldığını öğrendiklerini ve umutlandıklarını ifade ederek, "Oğlumu Hindistan'a götürüp kök hücre tedavisi yapmak istiyorum. Hayırseverlerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Özel bir şirkette daha önce işçi olarak çalıştığını ancak oğlunun rahatsızlığı nedeniyle işini bıraktığını vurgulayan Burkay, "Hastalığı hızla bir şekilde seyrediyor, oğlumuz gözümüzün önünde eriyor. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Sadece sessiz çığlığımız var. Oğlumun tekerlekli sandalyeye bağlanmasını istemiyorum. Arkadaşları gibi koşup oynamasını istiyorum." diye konuştu.

- "Büyünce polis olmak istiyor"

Hüseyin Burkay da 3. sınıfa geçtiğini, okulu çok sevdiğini belirterek, "Polis olmak istiyorum. Hırsızları yakalayacağım." dedi.

Hüseyin'in tedavisi için gerekli paranın toplanması için Ziraat Bankası'nda kendi adına (IBAN: TR63 0001 0022 0886 2301 1650 01) hesap numarası açıldı. Hayırseverler, söz konusu hesaba 1 yıl içerisinde yardımda bulunulabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.