Mardin

Kumar oynayan 18 kişiye rekor ceza

10:15 23 Nisan 2020
Kumar oynayan 18 kişiye rekor ceza

Mardin Emniyeti düzenlediği operasyonla kumar oynatıldığı tespit edilen iki farklı adrese baskın yaptı.Baskında kumar oynayan 18 kişiye Mardin Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu sosyal mesafe kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 56 bin 700 TL idari para cezası verildi.

Kumar oynatan ve oynayan şahısların yakalanması kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Genel Ahlaka Karşı İşlenen Suçlar Kapsamında, Kumar Oynanmasına yer/imkân sağlayan ve kumar oynayan şahısların tespitine yönelik yürütülen çalışmalarda, Artuklu İlçesinde 2 farklı adreste kumar oynatıldığı tespit edilmesi sonrası operasyon başlatıldı.

Operasyonda kumar oynanması için yer ve imkân sağlayan üç şüpheli gözaltına alındı.


 
Kumar oynadığı tespit edilen ve ayrıca Koronavirüsle mücadele kapsamında Mardin Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu sosyal mesafe kurallarını ihlal eden 18 şahsa ise 56 bin 700 TL idari para cezası verildi.

Yapılan aramalarda, kumar oynarken üzerine zar atmak için kullanılan iki adet yuvarlak tabla, altı adet zar ve 700 TL paraya suç delili olması nedeniyle adli makamların talimatı ile el konuldu.

Kumar oynatıldığı tespit edilen iki ayrı adres otuz gün süreyle mühürlendi.

Açıklamada ayrıca “İlimiz genelinde mevcut huzur ve güven ortamının sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam etmekte ve tüm güvenlik tedbirleri alınmaktadır.”ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.