Mardin

Mardin’de akılalmaz olay! İnsan hazinesi Hindiyerli soyuldu

16:57 27 Eylül 2021 3 Yorum Var
Mardin’de akılalmaz olay! İnsan hazinesi Hindiyerli soyuldu

Mardin’de yaşayan UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü telkari ustası Suphi Hindiyerli'nin 20 yıl boyunca el emeği göz nuru dökerek işlediği yaklaşık 7 kilo gümüşü çalındı. Hindiyerli "Siz benim 20 yıllık el emeğimi çaldınız" dedi.

Mardin'in en önemli telkari ustalarından UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü Suphi Hindiyerli'nin (77) Sanat Sokağı'ndaki gümüş dükkanı önceki gün soyuldu. 20 yıldır işlediği gümüşlerin tamamının çalındığını söyleyen Hindiyerli "Mardin polisi şu an bir ipucu arıyor. Onları mutlaka bulacaktır" dedi.

“BENİ ÜZMEYE HAKLARI VAR MI?”

Hırsızların mutlaka yakalanacağını ifade eden Hindiyerli, şunları söyledi:

"Raflardaki gümüşlerimi hırsızlar çaldı, 5 gram gümüş bırakmadılar. Emeğim gitti, canım gitti, sağlığım gitti. 65 seneden beri bu işteyim. Hem telkarinin gümüşünü yaptım hem de altınını yapıp Anadolu’ya sattım. Bizim yukarıda bir bakkal var. Fabrikadan ekmek almaya gitmiş, bakmış ki cam kırık. Hemen eşime telefon açtı. Dedi ki, 'dükkanınız soyuldu.'  Eşim, apar topar geldi sonra bana haber verdi. Polise haber verdik, aradılar, taradılar. Hala araştırıyorlar. Bir parmak izi veya başka bir ipucu arıyorlar. İnşallah bulurlar. Yaşayan insan hazinesiyim. 77 yaşındayım. Bu yaşta beni üzmeye hakları var mı? Benim emeğimi çaldılar. Hayatımı çaldılar. Yeter artık, artık ne yapacağımı şaşırdım. Bu raflarda el işi gümüşlerim vardı. Gördüğünüz gibi raflarım bomboş, ne yapacağımı şaşırdım. Yeter, Allah için yeter. Bir de gümüş önemli değil, vermiş olduğum emeği çaldılar. Gümüş önemli değil, gümüş iyi kötü borçla harçla alınır. Ama emeğimi çaldılar. 20 yılık emeğimi bir gecede çaldılar. 20 sene kıt kanat geçindim, bir gecede çaldılar. Mardin polisi bir ipucu bulursa devamı gelir. Bunun açığa çıkartılmasını bekliyorum."

ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANINDAN ALMIŞTI

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, Türkiye'nin de 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında 2020 yılında da 'Yaşayan İnsan Hazinesi' seçilen Mardinli 65 yıllık telkari ustası Suphi Hindiyerli, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • MARDİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapanların Allah belalarını versin. Ne hakları fakir fukaranın elindekini gasp etmeye,
    Cevapla
  • Osman Bube 2 yıl önce Şikayet Et
    bulunup elleri kesilmeli, maalesef kanunlarımız onları serbest bırakırlar, polisimiz onları bulsa neye yara?
    Cevapla
  • Ankarali 2 yıl önce Şikayet Et
    Vicdansız herifler
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.