Sıla Gençoğlu kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Yaptığı açıklamalarda sürekli gündeme gelen Sıla Gençoğlu kimdir? Şarkıcı Sıla aslen nerelidir ve Sıla Gençoğlu kaç yaşındadır? İşte Sıla Gençoğlu'nun biyografisi...

Sıla Gençoğlu kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Sıla Gençoğlu kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 08.07.2019 11:06 GÜNCELLEME 08.07.2019 11:06
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sıla Gençoğlu 1980 yılında Denizli dünyaya geldi. 39 yaşında olan Sıla Gençoğlu Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci. İlkokulu yıllarını Denizli'de geçiren Sıla lise eğitimini ananesinin yanında İzmir'de almıştır.  Sahne çalışmalarına ilk olarak İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı ve Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile şan ve ses eğitimi uzerine çalışmıştır.

Sıla’nın zaman içinde yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer alırken, ilk solo albümü olan “SILA” nın oluşumuna zemin hazırladı. Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve “Sıla” dizisinin şarkısı olan ortak besteleri “Sıla / Töre” sayesinde tanışmıştır. Sıla’nın hemen ardından ‘Yaban Gülü’ dizisinin jenerik müziğini yapmıştır.

Demokrasi Mitingine 'Şov' diyen Sıla'dan açıklama

Cumhuriyet tarihinin en büyük katılımına sahne olan 7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler mitingine katılmayacağım 'Böyle bir şovun içinde olmayacağım' gibi sözleri nedeniyle büyük eleştiriler alan Sıla sözlerinin arkasında olduğunu 'Demokrasi demiyor muyuz! Ben de sözlerimin arkasındayım. Yanlış tarafa çekenler oldu' diyerek savundu.

Sıla, daha önceki Gezi Parkı eylemlerinin en büyük destekçisi olarak biliniyordu ve 'konserden sonra Gezi'de buluşalım' gibi çağrılarla da bu eyleme büyük destek olmuştu.

YORUMLAR 28
  • deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Şarkıcı şarkıcılığını yapar yazar yazarlığını yapar siyasetçi siyasetini yapar sen şarkıcısn sen kimsin de üstüne vazife olmayan şeylere burnunu sokuyorsun şarkını söyle işini yap git
    Cevapla
  • deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Gezi destekçisi ve şehitler mitingini eleştiren bir kadın ancak vatan haini olur sanatçı değil
    Cevapla
  • Emin GENÇOĞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben onun akrabası beyler ama ben onu tanıyom oda beni aynı köydeniz kelekçi dedemin dedesinin torunu olur kendisi
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    ne edek simdi :-)
    Cevapla
  • laikadam 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek bir sanatçı. Atatürkçü. Kafi.
    Cevapla
  • Ruhi 6 yıl önce Şikayet Et
    Değerli bir sanatçı
    Cevapla
  • Sakarya li 4 yıl önce Şikayet Et
    Hainler taburu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış