Enver Aysever’e 10 bin TL para cezası

Gazeteci Enver Aysever, bir köşe yazısında TBMM’yi alenen aşağıladığı iddiasıyla yargılandığı davada, “Hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Enver Aysever’e 10 bin TL para cezası
Enver Aysever’e 10 bin TL para cezası
GİRİŞ 23.02.2017 14:18 GÜNCELLEME 23.02.2017 14:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Birgün Gazetesi’nde yayınlanan “Bktan düzenin yetiştirdikleri” başlıklı yazısında Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağıladığı iddia edilen gazeteci Enver Aysever hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava karara bağlandı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Enver Aysever avukatıyla birlikte katılırken, şikayetçi TBMM’yi ise avukat Fazilet Nurel Uğural temsil etti.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Enver Aysever, "Bir suçum olduğuna inanmıyorum. Benim inancım hukuk düzeninin güçlünün yanında değil ancak haklının yanında olması gerektiği yolundadır. Aslında meclis başkanı da benim yazdığım sözlerin hakaret olmadığını biliyor. AİHM içtihatlarında halkın daha çok eleştirel yaklaşması gerektiği ön plana çıkarılır. Biz bu nedenlerle bu tür davalarda hem zaman hem enerji kaybediyoruz. Ben bu yazıda ifade özgürlüğü hakkımı kullandım. Adaletin yerini bulması için beraat kararı verilmesini talep ediyorum. Bu kararın da bu anlamda örnek teşkil etmesini istiyorum. Suçlu olmadığıma inandığım için hiçbir erteleme talebim yoktur" ifadelerini kullandı. TBMM avukatı Uğural ise şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Enver Aysever’i “Hakaret” suçundan 10 bin 620 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın kabul etmemesi nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesinin uygulanmasının değerlendirilmediğini belirtti.

YORUMLAR 7
  • tesbit 7 yıl önce Şikayet Et
    Az hem de çok az.
    Cevapla
  • Berna 7 yıl önce Şikayet Et
    Esad ile aynı mezhebe mensup hataylı bir Nusayri
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Para cezası az! Hapis cezası ile yatması lazım!
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Utanıyorum ülkemde böyle gazeteciler olduğu için.
    Cevapla
  • ihvan 7 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerinin bu toprakta yeri yok def olup gitsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı