Tuluyhan Uğurlu sandık tahminini açıkladı

Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu besteci, piyanist Tuluyhan Uğurlu oldu. Uğurlu ‘Yüzde 58 evet çıkar’ dedi.

GİRİŞ 06.03.2017 15:20 GÜNCELLEME 06.03.2017 15:22
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Esra Elönü, her Pazar Ülke TV’de arafta kalmış sorulara yanıt arıyor. Esra Elönü’nün bu haftaki konuğu Tuluyhan Uğurlu oldu. Uğurlu, Türkiye’deki sanatçı algısını ve ülke gündemine bakışını Arafta Sorular’a anlattı.

‘SANATÇI BİR BAŞ KALDIRICIDIR”

Uğurlu, ‘Beni, diğer meslektaşlarımdan, şekilde meslektaş göründüğüm kişilerden ayıran özellik halkla birlikte nefes almamdır. Halkın olmadığı yerde ben yokum çünkü halk Hak’tır. Halkın istediği Hak’kın istediğidir. Dolayısıyla halkın gönül aynası çok önemlidir. Gönül aynasına tecelli eden Rab, yaradan, öğretmen ruhu çok önemlidir. O ruhla destanlar yazdık bugün de yazıyoruz. Dolayısıyla bu ruhu kaybetmemek lazım. Tuluyhan Uğurlu da bu ruhtan besleniyor.’ dedi.

Uğurlu ayrıca ‘İnsanların emperyalizm ve oligarşi altında sömürüldüğü bir Ortadoğu’yu ben istemiyorum. Sanatçı bir baş kaldırıcıdır. Sanatçı, haksızlıklara, Filistin davasına sahip çıkan adamdır bence. Gazze’de birçok şeyden mahrum yaşamak zorunda bırakılan insanların sesidir sanatçı. Bu insanlığın meselesidir. Biz insanlığı oradaki medeniyetlerden öğrendik. Şimdi ise onlar yıkılmak isteniyor. Onlar yıkılacak ki insanlığın hafızası silinecek. Bu medeniyetlere herkes sahip çıkmak mecburiyetinde.’ diyerek son zamanlarda Ortadoğu’da yaşanan olaylara olan tepkisini dile getirdi.

‘YÜZDE 58 EVET ÇIKAR’

Tuluyhan Uğurlu televizyonların insanlar üzerindeki etkisine de değindi. Uğurlu, spor programlarında gerçekleştirilen uzun tartışmaları eleştirirken insanların ayrıştırıldığı televizyon programlarındaki tekrarların topluma olumsuz etkilerini anlattı. Tuluyhan Uğurlu ayrıca yaklaşan referandumla ilgili, ‘yüzde 58 evet çıkar’  tahmininde bulundu. 

YORUMLAR 7
  • Hakki 7 yıl önce Şikayet Et
    %62 evet kmse kfsini yorasin
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    %62 inşallah. mhp♡akp
    Cevapla
  • Gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    yüztane fazıl say a bedelsin Tuluyhan Bey Seni Seviyoruz
    Cevapla
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 60'ın üzerinde evet çıkacağını düşünüyorum. Mhp ve Akp'den sanıldığı kadar çok hayır oyu çıkacağını düşünmüyorum. Hatta ve hatta korkuyla hdpye oy verenler dahi evet diyecektir. Birtek %25 vesayetçi yapı değişmez hayır der. Çünkü maddelere eski yeni karşılıklı bir bakın hayır demek için hiçbir sebep göremez anayasadan birazcık anlayan birisi.
    Cevapla
  • kafa kafaya gider 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanımızn en yüksek aldığı oy yüzde 52 idi şimdi ak partiden de hayırcı lar çıkacak reis yüzde 52 yi mhp seçmenin oyları ile almıştı ee şimdi mhp dende hayırcılar çıkacak söylermisniz yüzde 58 nasıl evet çıkacak
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 65 kesin aşağı çıkarsa ben birşey bilmiyorum
    Cevapla
  • Engn 7 yıl önce Şikayet Et
    %58-%60 çıkar yazıyorum buraya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor