Geleceğin iletişimcileri ve sinemacıları

Eyüpsultan Belediyesi Genç Akademi ve UMED tarafından yeni nesil iletişimciler yetiştirmek amacıyla başlatılan sertifikalı İstanbul UMED Medya Okulu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen Sinema Akademisi için sertifika töreni düzenlendi.

Geleceğin iletişimcileri ve sinemacıları
Geleceğin iletişimcileri ve sinemacıları
GİRİŞ 17.11.2018 22:13 GÜNCELLEME 17.11.2018 22:28

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve UMED Başkanı Aslan Değirmenci'nin katılımıyla Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen törende eğitimlerini barşarıyla tamamlayan Medya Okulu’ndan 36 katılımcı ile Sinema Akademisi'nden ise 18 katılımcı sertifika aldı.

 

 

“MEDENİYET DEVLETLERİ AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ KAVRAMDIR”

Törende Başkan Remzi Aydın, medeniyetin esasında bir toplumu toplum yapan, devletleri uzun süre ayakta tutan en önemli kavram olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında şunlara değindi; “Medeniyetler mimariye, şehir hayatına, sanayiye ve eğitime dair bir çok birleşeni var. Ama bu bileşenlerden en önemlileri kültür ve sanattır. Geçmişimize baktığımızda dünyanın sayılı medeniyetlerinden bir tanesine ait olduğumuz görüyoruz ve biliyoruz.”

 

 

“EYÜPSULTANLI OLMAK BİR MÜKELLEFİYET”

“Özellikle son 15 yıldır yeniden diriliş hamleleriyle, diriliş refleksiyle medeniyetimize dönme arzularımız günyüzüne çıktı. Bu süreçte bizi en çok destekleyecek olan unsunlar tabi ki kültür ve sanattır. Eyüpsultan Belediyesi olarak bu süreçte hem Eyüpsultanlı olma vasfımızın avantajını kullanarak hem de bu avantajımızın bizim için bir mükellefiyet olduğunun bilincinde hareket ederek bütün çalışmalarımıza yön veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki Eyüpsultan bizim şanlı geçmişimizin bugün yaşayan en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bu mükellefiyetten hareketle kültür ve sanata alan açmaya ve o süreçleri yönlendirmeye çalışıyoruz.”

“İLETİŞİM VE SİNEMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

“Özellikle bu yürüyüşümüzde bize çok katkı sağlayacak iletişim ve sinema alanına özel önem veriyoruz. Biliyoruz ki sinema çok etkin bir dildir. Ama bu medeniyeti algılamak yada diğer alanlarda bunun taşıyıcılığını yapmak da ayrı bir maharet, ustalık. İşte burada da iletişim yada medya devreye giriyor. Bugün medya ve sinemacılık alanında sertifikalarını alan kardeşlerimizin burada bir araya gelmesi çok anlamlı. Derdimiz bu toprakların, bu medeniyetin refleksiyle yürekleri atan sinemacılar ve iletişimciler yetiştirmek. Bunu yaptığımızda medeniyetimizi yeniden çok ciddi bir şekilde şahlandıracağız ve bütün toplumlara, insanlığa güzellikler, bereketler katmaya devam edeceğiz inşaallah.”

Film gösterimi ve ney dinletisinin de yapıldığı törende katılımcılara sertifikalarını Başkan Remzi Aydın, Sinema Genel Müdürü Yılmaz ve UMED Başkanı Değirmenci verdi.

ARSLAN DEĞİRMENCİ: GENÇLERİMİZ GERÇEĞİ GÖSTERDİKÇE...

Uluslarası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci ise, bugüne kadar 7 ücretsiz akademi açtıklarını ifade etti. Değirmenci, “Küresel şebekelerin sinema ve medya üzerinden dünyaya dayattıkları adaletsiz sistemi değiştirecek olan adaletli genç gazeteciler ve genç sanatçılar olacaktır. Gençlerimiz gerçeği kamuoyuna gösterdikçe, işgalci zihniyetin kurgu haberleri boşa çıkacak, işgali meşrulaştırmak için gösterime giren filmlerin perdesi kapanacaktır” dedi.

MEDYA OKULU

Eyüpsultan Belediyesinin konferans salonunda düzenlenen ve yedi hafta süren eğitimlere, Uğur İslamoğlu, Ömer Özkök, Mustafa Güngör, Nazif Karaman, Osman Ateşli, Gökçen Göksal, Salih Eser, Recep Yeter, Mustafa Yıldız, Ekrem Kızıltaş, Halime Kökçe, Burak Öztürk, Kemal Gümüş ve Kenan Kıran katıldı.

SİNEMA AKADEMİSİ

Eyüpsultan Belediyesinin konferans salonunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Sinema Akademisinde, Abdulhamit Güler, Sinan Sertel, Fatih Özcan, Yeşim Tonbaz, Naim Kanat ve Mehmet Önder katılımcılara eğitim verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu