Televizyondaki diziler neden final yapıyor | İşin arkasındaki gerçek ne? Madalyonun diğer yüzü!

İddialı bir çıkış yakalayarak reytinglerde tatmin edici sonuçlara ulaşabilmek için televizyon sektöründe kendini gösteren dizi projelerinin son dönemlerde ömrü ciddi ölçüde kısaldı. Hedefledikleri izleyici kitlesine ulaşamayarak hayal kırıklığı yaşayan televizyon dizileri birkaç bölüm yayınlandıktan sonra final kararı alarak ekrandaki yayın yolculuğuna son veriyor. Peki hangi projeler final yapıp yayından kaldırıldı?

Televizyondaki diziler neden final yapıyor | İşin arkasındaki gerçek ne? Madalyonun diğer yüzü!
Televizyondaki diziler neden final yapıyor | İşin arkasındaki gerçek ne? Madalyonun diğer yüzü!
GİRİŞ 25.11.2020 10:11 GÜNCELLEME 25.11.2020 14:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İddialı bir çıkış yakalayarak reytinglerde tatmin edici sonuçlara ulaşabilmek için televizyon sektöründe kendini gösteren dizi projelerinin son dönemlerde ömrü ciddi ölçüde kısaldı. Hedefledikleri izleyici kitlesine ulaşamayarak hayal kırıklığı yaşayan televizyon dizileri birkaç bölüm yayınlandıktan sonra final kararı alarak ekrandaki yayın yolculuğuna son veriyor. Peki, bu yıl hangi projeler finale giderek yayından kaldırıldı?
Birbirinden çeşitli kanallar vasıtasıyla son zamanlarda yepyeni dizi projeleri dizi tutkunlarının huzuruna geçse de piyasada rekabet koşullarının sertleşmesi ve izleyici kitlesinin dizi izleme konusunda seçiciliğinin artması nedeniyle yayın hayatı yalnızca birkaç bölüm sürmeye başladı.

TRT1 Masumlar Apartmanı 12.bölüm fragmanı? Can evinden vuruldu! Hassas noktasını fena yakaladı

ATV'nin Kuruluş Osman dizisinde dikkat çeken ''Arnavutluk'' detayı: Tahtını kimseye bırakmıyor!

 

Basın ve yayın organlarında her gün bir yeni dizi projesinin final yaptığı haberi hızla yayılırken, bilhassa sosyal medyada aktif biçimde rol alan kullanıcılar da takip ettikleri dizi projeleri final yaptığı için isyan bayraklarını kaldırıyor. Fakat şu gerçeğe dikkat çekmek gerekirse, televizyonda ekran macerasına atılan dizi projelerinin varlığını sürdürebilmesi için hiç şüphesiz reyting oranlarında yeterli seviyeye gelmesi gerekmektedir. Çünkü, reyting düzeyi ne kadar istenilen ölçünün altında gelirse reklamlarda elde edilen gelir de bir o kadar güçleşecek ve böylelikle ekonomik zarara uğrayarak söz konusu yapımı mali açıdan büyük sıkıntıya sokacaktır. Peki, bu yıl televizyondaki hangi dizi projeleri final yaptı?

Uyanış Büyük Selçuklu 10.bölüm fragmanı: Bayram havası estirdi! Görenin ağzı kulaklarına vardı

Kıvanç Tatlıtuğ'dan sevinç çığlıkları attıran haber! Ortalığı yıkıp geçti: La Casa De Papel...

BU YIL TELEVİZYONDAKİ HANGİ DİZİLER FİNAL YAPTI?

1)Star TV ekranlarında her ne kadar sağlam bir başlangıç yapmış olsa bile ilerleyen zamanlarda reyting kurbanı olan İyi Günde Kötü Günde dizi projesi 6. bölümü ile son kez seyircisinin karşısına geçti. 

2)Kanal D ekranlarında başrollerini Melisa Aslı Pamuk ve Serkan Çayoğlu'nun paylaştığı Yeni Hayat isimli projesi gerek senaryosu gerekse oyuncu kadrosuyla adından fazlaca söz ettirse de reytinglerde düşüşe geçerek 9.bölümüyle ekrandan çekildi.

Acun Ilıcalı, MasterChef Türkiye'den sildiği ismi cezalandıracak! Yazdığını yanına bırakmayacak

3)Dolunay dizisinin ardından yıllar sonra tekrardan Özge Gürel ve Can Yaman'ı aynı ekipte buluşturan ve ilk bölümlerde reytinglerde başarılı sonuçlar elde eden Bay Yanlış, ilerleyen bölümlerde beklenmedik şekilde izlenmeleri düşünce Fox TV'de 14.bölümüyle seevenlerine veda etmek durumunda kaldı.

MasterChef Türkiye'de akıllardan silinmeyecek ayrılık! Veda sözleri kalbine ok gibi saplandı...

4)Kanal D ekranlarında romantik-komedi tadında yayın hayatına giriş yapan ve oyuncu kadrosunda Yiğit Kirazcı, Furkan Andıç, Nilay Deniz ve Ezgi Şenler'in bulunduğu Çatı Katı Aşk dizisi reytinglerde toparlayabilmek için Ezgi Şenler'i çıkarıp yerine Selin Şekerci'yi dahil etse de istenilen sonuca ulaşamayınca 16.bölümüyle veda etti.

5)ATV ekranlarında yaz sezonunda seyircisini güldürüp eğlendirebilmek için başlayan ve usta isimler Levent Ülgen ve Cengiz Bozkurt'un başrolünü üstlendiği Gençliğim Eyvah dizisi düşen reytinglerden nasibini alarak final yolunu tercih etti.

6)Ömrü kısa süren bir diğer dizi projeleri arasında yer alan ve Tolgahan Sayışman & Sude Güler ikilisini bir araya getiren Şeref Sözü'nün de reytinglerde yüzü gülmeyerek yalnızca dört bölüm yayınlanarak finale erkenden gördü. 

7)Çok yakın zaman önce final yapan ve Mehmet Ali Nuroğlu & Almila Ada başrol koltuğunda oturduğu Güvercin dizi projesinin Star TV kanalındaki serüveni toplamda 16 bölüm sürdü.

YORUMLAR 49
  • Ömer Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurulus osman, Abdülhamit, uyaniş, eşkıya dünyaya hükümdar olmaz mahsunlar aptmani favori dizilerim
    Cevapla
  • menemenli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek teknesi, Geniş aile gibi bize özgü diziler çekmiyorlar artık kurşunların havada uçtuğu siyah takım elbiseli psikopatların şiddet dolu sahnelerin olduğu ve bunlarda ya rezidansta yada milyonluk villarada yaşıyor çok ilginç.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Diziler hep aynı senaryo, Sosyal medya hep aynı model uygulamalar, Artisler hep aynı yüz tipine bürünüyor iyice moronlaştırdılar insanları
    Cevapla
  • sinan 3 yıl önce Şikayet Et
    pazartesi selçuklu çarşamba kurulış osman cuma payitah izliyorum bunların dışında başka dizi izlemiyorum
    Cevapla
  • vakit 3 yıl önce Şikayet Et
    islamın şartı 5 tir. 1-kelimei şahadet 2-namaz kılmak ( çok yoğun kılmaya vakit yok) 3-oruç tutmak ( hava çok sıcak ve açlık ve susuzluk dayanılmaz) 4-zekat vermek ( kimsenin haberi yok çünkü işine gelmiyor) 5-hacca gitmek ( yaşlanınca gidilir,ki oda artık tur operatöründen gezi rezervesi gibi acentaların programları) AMA KALBİMİZ TEMİZ HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ.(yahudi çıkarması söz) buyurun spor programları yemek programları ve dizilerin müdavimi olan Allah ın emri için zaman fakiri kalbi temiz insanlar, evet, cennet sizi bekliyor.Buyurun buyurun önden
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    çok boş vaktin var anlaşılan, 2 sayfa kuran oku desek vaktim yok dersin....
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu bahsettiğiniz diziler bugüne kadar toplumumuza ne verdi. Bizi özbenliğimizden uzaklaştırdılar. Yeni bir gençlik türedi. Ahlaksızlık aldı başını gitti ve bugün geldiğimiz nokta ortada. Ne dünyamıza nede ahiretimize hiçbir faydası olmayan değerli ömrümüzü bizden çalan içi boş diziler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor