Youtuberdan Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimize hakaret! Emniyet'ten son dakika açıklaması

Son dakika: Youtube'da yayın yapan İbrahim Atabey isimli bir şahıs, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandı. İbrahim Atabey'e tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından sosyal medyada "İbrahim Atabey tutuklansın" sesleri yükseldi. Skandal görüntülerin ardından emniyetten son dakika açıklaması geldi.

Youtuberdan Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimize hakaret! Emniyet'ten son dakika açıklaması
Youtuberdan Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimize hakaret! Emniyet'ten son dakika açıklaması
GİRİŞ 16.11.2020 20:20 GÜNCELLEME 17.11.2020 11:59
Bu Habere 442 Yorum Yapılmış

YouTube üzerinden yayın yapan İbrahim Atabey isimli aşağılık şahıs yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e, İslam'a ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'e alçakça saldırdı. Kur'an-ı Kerim'in sayfalarını yırtıp tükürerek yere attı. Büyük tepki çeken skandalın artından Emniyet harekete geçti.

Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

 

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında;

16 Kasım 2020 tarihinde YouTube  adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır.

FİRARİ OLARAK RUSYA'YA KAÇTI

 

Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya’da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal paylaşım sitesinde Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtan ve İslam'a hakaret eden İbrahim Atabey hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "İbrahim Atabey isimli şahıs hakkında Kur’an-ı Kerim sayfalarını yırtması ve İslam dinine yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kısmının benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İbrahim Atabey’in Rusya ülkesinde bulunduğu bilgisi alınmış olup, soruşturma işlemlerine titizlikle devam olunmaktadır" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 442
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin vermez
    Cevapla
  • Dini bütün 3 yıl önce Şikayet Et
    Hz Ömer kuranımızın kitabını toplarken birçok deri üzerine yazılmış ayetleri yaktırmıştır. Hatta buyurdu ki, sallama hadis ayet yazanın kafasını keserim.
    Cevapla
  • Mecit 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın kitabına ve peygamberine saygısızlık yapan bu yaratık iki cihanda soysuz hakir olsun yüz yilimizin Ebu cehili Ebu leğeni Allah bu yaratığı perişan etsin i sallah
    Cevapla
  • Mecnun 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunların bin türlü cezasını bu dünyada öteki dünyada versin soysuz Ebu leğen soyu
    Cevapla
  • Servet yitiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyeceğimi bilemiyorum ama Rabbimden diliyorum bu iğrenç yaratığa öyle belalar versinki o elleri tutmaz olsun tükürüğü kurusun o çirkin gülüşü hep ağlamak olsun Rabbim ona ve onun gibilerine de her türlü belayı versin ALLAH'IN ve bütün lânet edicilerin laneti bunların üzerine olsun amin amin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye