Instagram’da profil fotoğrafı neden palyaço yapılamıyor? Sosyal medyada çok konuşuldu!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’da yaşanan bir olay kullanıcıların dikkatini çekti. Profiline bu palyaço fotoğrafını koymaya çalışan kullanıcıların hesapları bir bir kapandı. İnternette hızla yayılan bu durumun ardından palyaço fotoğrafının sırrı merak konusu oldu. Peki Instagram profil resmini palyaço olunca neden hesap kapanıyor? İşte esrarengiz olayın gerçek sırrı…

Instagram’da profil fotoğrafı neden palyaço yapılamıyor? Sosyal medyada çok konuşuldu!
Instagram’da profil fotoğrafı neden palyaço yapılamıyor? Sosyal medyada çok konuşuldu!
GİRİŞ 27.11.2020 17:21 GÜNCELLEME 27.11.2020 17:21

Kullanıcılar  tarafından “ profil fotoğrafı yapılamayan Instagram fotoğrafı” olarak tanımlanan palyaçonun sırrı herkes tarafından merak ediliyor. Köpek görünümlü palyaço fotoğrafını profil resmi olarak değiştirmek isteyen kullanıcıların hesapları saniyeler içinde erişime kapanıyor. Ortaya atılan iddialara göre Facebook ve diğer sosyal medya platformlarında da bu fotoğraf profil resmi olarak kullanılamıyor. Instagram kullanıcıları tarafından viral olan ve sıkça paylaşılan fotoğrafın sırrını sizler için araştırdık. Söz konusu fotoğraf iddialara göre  çocukları intihara yönlendiren bir sanal oyunda kullanıldığı için Instagram tarafından profil resmi yapılamıyor.  Peki Instagram hesaplarını kapattıran palyaço profil resmi nedir? İşte sosyal medyada en çok konuşan konuların başında gelen olayın detayları…
 
INSTAGRAM PROFİL RESMİ NEDEN PALYAÇO YAPILAMIYOR?
 
Instagram profil resmini kullanıcılar sevdikleri resimleri ve zevklerine uygun olarak değiştirebiliyor. Ancak aşağıda da bulunan köpek görünümlü palyaço fotoğrafı Facebook ve Instagram profil resmi olarak kullanamıyor. Bu fotoğrafı profiline yükleyen kullanıcıların hesapları anında kapatılıyor. 
 
Aslında fotoğrafta gördüğünüz kişi bir maske tasarımcısı. Samuel Canini, köpek yüzü görünümüyle poz verip sosyal medyaya yükleyen ilk kişi.

 

 

Ancak Canini’nin ortaya çıkardığı bu fotoğraf kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılınca olanlar oluyor. İddialara göre bir dönem çocukları intihara kadar sürükleyen “ Mavi Balina” oyununda kare olarak kullanıldığı için İnstagram tarafından bu resmin profil fotoğrafı olarak kullanılmasına izin verilmiyor. Sosyal medyada kullanıcıların diğer bir iddiasına göre bu profil fotoğrafı intihara meyilli kişiler tarafından kullanıldığı gerekçe gösterilerek hesapları kapatılıyor.

 

 

Yukarıda bulunan palyaço fotoğrafını, profil resmi olarak yapmaya kalkan kullanıcıların hesapları Instagram tarafından anında yasaklanıyor ve kullanıcılar erişim engeli ile karşılaşıyor. 

Hesap kapatıldıktan sonra itirazda bulunabiliyorsunuz. Hesabınızın yeniden açılabilmesi için adınızın ve soyadınızın olduğu bir kağıtla fotoğraf çekilip Instagram’a göndermeniz talep ediliyor. Palyaço fotoğrafıyla ilgili ortaya birçok iddia atılsa da bu konu sosyal medya gündeminden yakın zamanda düşmesi beklenmiyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?