Yavuz dizisine Diriliş Ertuğrul'dan bomba transfer! Başrol için sürpriz isimler!

Yavuz Sultan Selim'in hayatını konu alacak Yavuz dizisine Diriliş Ertuğrul dizisinden bomba iki transfer açıklaması geldi. Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisi sonrası Kanuni'nin babasını konu alan dizininde büyük ilgi görmesi bekleniyor. Dizinin ise nerede yayınlanacağı henüz açıklanmadı.

Yavuz dizisine Diriliş Ertuğrul'dan bomba transfer! Başrol için sürpriz isimler!
Yavuz dizisine Diriliş Ertuğrul'dan bomba transfer! Başrol için sürpriz isimler!
GİRİŞ 05.12.2020 16:47 GÜNCELLEME 05.12.2020 16:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak olan Yavuz dizisine izlenme rekorlar Diriliş Ertuğrul dizisinden bomba transfer geldi. Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisi bir döneme damgasını vurmuştu. Şimdi ise Kanuni Sultan Süleyman’ın babası Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak dizinin hazırlıkları başları. Yavuz Sultan Selim rolünü üstelenecek oyuncu ise Diriliş Ertuğrul dizisi kadrosundan geliyor.

 

YAVUZ DİZİSİNİN BAŞ ROLU DİRİLİŞ ERTUĞRUL KADROSUNDAN

Yavuz Sultan Selim’in hayatını konu alacak olan Yavuz dizisinde Yavuz Sultan Selim rolünü Diriliş Ertuğrul dizisinde Turgut Alp rolünü üstlenen Cengiz Coşkun oynayacak.

Kanuni’nin annesi, Yavuz’un ikinci eşi Ayşe Hafsa Sultan’ı ise Hazal Filiz Küçükköse canlandıracak.

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNDEN YAVUZ SULTAN SELİME FEDAİ

Diriliş Ertuğrul dizisinde Dumrul Alp karakterini oynayan Edip Zeydan Yavuz dizisinde Yavuz Sultan Selim’in fedailerinden birisi en güvendiği isimlerden Oğuz karakterine hayat verecek.

CENGİZ COŞKUN KİMDİR?

Cengiz Çoşkun, 29 Nisan 1982 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Bir kız kardeşi olan Cengiz Çoşkun'un Ev hanımı olan annesi ve makine teknisyeni olan babası Bulgaristan göçmenidir.

1,88 Cm. Boyunda olan Cengiz Çoşkun, Ortaokulun ilk yıllarında basketbola başladı,sonra Ülkerspor'un seçmelerini kazandı. Yedi sene Ülkerspor'da oynadı. Sonra Erdemir Ereğli Spor'a transfer oldu, orada 2 sene oynadı. Ardından Balıkesir DSİ Spor'da bir yıl oynadı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nde antrenörlük bölümünü kazanınca İstanbul'a döndü. Buradan 2008 yılında mezun olmuştur.

Aynı zamanda mankenlik de yapmaya başladı, 2002'de Best Model'de üçüncü oldu. Ardından Bu sayede Londra'da yapılan 'Dünyanın En Yakışıklı Erkeği' yarışmasında dünya dördüncüsü, en iyi fotomodel ve en iyi fizikli mankeni seçildi. İtalya ve Japonya'da Prada gibi markalara modellik yaptı.

Modellik devam ederken 2005 yılında "Rüzgarlı Bahçe" isimli diziyle oyunculuğa başladı. Oyunculuğa başladıktan sonra Şahika Tekand'dan eğitim alıp, workshop'lara katıldı. Daha sonra 2006 yılında "Candan Öte" dizisinde, 2007 yılında "Doktorlar" ve 2009 yılında "Hicran Yarası" dizilerinde rol aldı.

Böylece, hayatında "oyunculuk" modelliğin yerini aldı. Şimdi sadece özel reklam kampanyalarında çalışıyor.

Faruk Aksoy'un yönetmenliğini yaptığı 2012 yapımı İstanbul'un fethini konu alan "Fetih 1453" filminde Şövalye Guistiniani karakterini canlandırdı. Fatih Sultan Mehmed rolünü göz renginin mavi olması nedeniyle kaçırmış.

Cengiz Çoşkun, 2013 yılında Panama'da yapılan, Acun Ilıcalı'nın Hazırlayıp sunduğu 3. sezon Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmasında Ünlüler takımında yarıştı. Yarışmada ünlüler takımında Bennu Gerede, Doğukan Manço, Erhan Yavuz, Larissa Gacemer, Nazenin Tokuşoğlu, Irmak Atuk, Ümit Karan yarışırken gönüllüler takımında ise Dağhan Külegeç, Bozok Gören, Gül Fakı, Duygu Çetinkaya, Emel Erdemanar, Hilmi Cem İntepe, Murat Ceylan, Mustafa Sürmen, Seda Akman yarıştı.

94. gününde elenen Cengiz Çoşkun'dan sonra Hilmi Cem İntepe'nin birinci olduğu yarışmada, Doğukan Manço ikinci, Ümit Karan üçüncü, Murat Ceylan dördüncü olmuştur.

8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan, Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı, Cengiz Coşkun ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

EDİP ZEYDAN KİMDİR?

Edip Zeydan 1990 yılının Kasım ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Oyunculuk Bölümünde oyunculuk eğitimi almış günümüzde başarılı projelerde rol alarak oyunculuk kariyerini sürdürmektedir.

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları arasında yer alan ve Dumrul Alp karakterini canlandıran Edip Zeydan ile ilgili detaylı biyografi en kısa sürede sitemizde yer alacaktır.

YORUMLAR 12
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir kanalda yayınlanırsa Ertuğrul ve Kuruluş Osman'ın bıraktığı intibayı yıkmak için iyice sapıtırlar ; Muhteşem Yüzyıl'da olduğu gibi. Bu diziden sonra gençler ,Osmanlı için " kimin eli kimin cebinde belli değil "diyerek ecdada saygısızlık yapıyordu. Ertuğrul ve Kuruluş Osman ecdadı tekrar hatırlattı bize.
    Cevapla
  • Batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Beğeniyoruz fakat çok uzayınca benim izlemek için o kadar vaktim olmuyor.Bunların tarihi gerçeklere ve şahsiyetlerine uygun filmleri çekilirse minnetdar oluruz.
    Cevapla
  • Ali koca 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluş osman çok iyi.. Lakin atv sürekli reklam yapıyor. Olaylar çok yavaş ilerliyor... Gereksiz yerde çok vakit geçiyor... Uyanış Selçuklu da iyi kuruluşta iyi harika...
    Cevapla
  • Koca yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye rağmen Ecdadımızın Osmanlı'nın padişahları filmlere konu olması genç nesillere anlatılması açısından faydalı olacağını düşünüyorum fakat padişah rolü alan kişilerin daha dikkatli seçilmesi padişahları biraz daha iyi tanıması biraz daha ağır ve oturaklı kişilerin seçilmesinin faydalı olacağına inanıyorum
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Yavuz da kesinlikle cekilmeli ama ben olsam Fetret dönemini ele alirdim. En cok hikaye cikacak dönem. 5 kardes, bizans, sirplar, arnavutlar , savaslar, neler var neler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı