Acun Ilıcalı, Emmy ödüllü Haluk Bilginer'i Exxen'de oynatacak! Ekranın tozunu atmaya geliyor...

Yönetmenlik koltuğunda Onur Ünlü'nün oturduğu Şeref Bey dizi projesinin kadrosuna usta oyuncu Haluk Bilginer transfer edildi. Senaristliğinde Yusuf Reha Alp'in yer aldığı ve Acun Ilıcalı'nın kuruculuğunu üstlendiği Exxen platformunda başlayacak Şeref Bey projesiyle Haluk Bilginer kameralar karşısına geçmeye hazırlanıyor.

Acun Ilıcalı, Emmy ödüllü Haluk Bilginer'i Exxen'de oynatacak! Ekranın tozunu atmaya geliyor...
Acun Ilıcalı, Emmy ödüllü Haluk Bilginer'i Exxen'de oynatacak! Ekranın tozunu atmaya geliyor...
GİRİŞ 04.12.2020 09:32 GÜNCELLEME 04.12.2020 09:32

Göz dolduran oyunculuk performansıyla Emmy ödüllerine layık görülen usta oyuncu Haluk Bilginer, Acun Ilıcalı'nın yeni dizisiyle tekrardan ekranlara dönüş yapmak üzere geri sayıma başladı. Masum ve Şahsiyet dizi projelerinde takdire şayan başarısıyla adından söz ettiren Haluk Bilginer, Acun Ilıcalı'nın teklifini kabul ederek Şeref Bey yapımıyla sevenlerini ağırlayacak. Medya patronu Acun Ilıcalı tarafından oluşturularak 2021 yılı itibariyle üretilen içeriklerin yayına girmeye başlayacağı Exxen'de boy gösterecek olan Haluk Bilginer'in komedi dizisi Şeref Bey toplamda on bölüm olacak.

Kuruluş Osman 37.bölüm fragmanı: Ayağının altına karpuz kabuğu koymaya çalışanları alaşağı etti

Haluk Bilginer'in başrol oynayacağı Most Yapım farkıyla Exxen'e ekran macerasına giriş yapacak Şeref Bey dizisinin oyuncu kadrosunda ise; Devrim Yakut, Serhat Kılıç, Songül Öden, Ahmet Rıfat Şungar, Ertan Saban, Beyti Engin ve Şükran Ovalı gibi isimler bulunmaktadır.

 

Masterchef Türkiye'de küfür skandalıyla gündeme gelmişti: Yeni projesiyle ekrana geri dönüyor!

ŞEREF BEY DİZİSİNDE OYNAYACAK HALUK BİLGİNER KİMDİR?

Ulusal ve Uluslararası Sinema ve Tiyatro Ödülü'nün sahibi usta aktör, aynı zamanda başarılı bir televizyon oyuncusu ve dublaj sanatçısı olan Haluk Bilginer, 5 Haziran 1954 tarihinde İzmir'de hayata gözlerini açmıştır.

Tam adı Nihat Haluk Bilginer olan usta sanatçı, lise öğrenimini bitirmesinin ardından 1972 yılında, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1977 tarihinde mezun oldu. Devlet konservatuarından mezun olduğu yıl İngiltere'ye giden Bilginer, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) bir yıl boyunca ileri tiyatro öğrenimi gördü.

Mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi`nde (LAMDA) ileri tiyatro öğrenimi gördü. 1980 ile 1991 arasından İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda rol aldığı oyun ve müzikallerden başlıcaları: My Fair Lady, Kafkas Tebeşir Dairesi, Macbeth, Pal Joey, Belami (West End`de Ken Hill`in) Phantom of the Opera.

1987 yılında Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi. Hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. Oyunculuğunu tiyatro sahnesinde sürdürmek isteyen Haluk Bilginer, 1990 yılında Ahmet Levendoğlu ve Zuhal Olcay ile Tiyatro Stüdyosu'nu kurdu. Tiyatro Stüdyosu`nun Aldatma (Harold Pinter), Kan Kardeşleri (Willy Russell), Derin Bir Soluk Al (Ben Elton), Çöplük (Turgay Nar), Histeri (Terry Johnson) ve Balkon (Jean Genet) oyunlarında başrolleri üstlendi.

1992'de Zuhal Olcay ile evlendi. Çift, birlikte Hollywood'da "Indiana Jones" dizisinde, Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın "İki Kadın" filminde rol aldı. Haluk Bilginer, 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Usta Beni Öldürsene", ve "Masumiyet" gibi ödüllü filmlerde rol aldı. 1993'te Türkiye'nin ilk reality showu olan Sıcağı Sıcağına'yı sundu.

Halulk Bilginer ve Zuhal Olcay, bir tiyatro salon sahibi olmak için Odeon Sineması'nı kiralayıp inşaata başladı, 1996'da çıkan yangından sonra 1999'da Moda'da baştan yaptıkları bir salonda Oyun Atölyesi'ni kurdular. 

HALUK BİLGİNER'İN ALDIĞI ÖDÜLLER NELERDİR?

47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçilen Haluk Bilginer oyunculuk kariyeri boyunca birçok farklı ödüle almaya hak kazandı. İşte o ödüllerden öne çıkanlar:

Afife Tiyatro Ödülleri, En iyi erkek oyuncu, Histeri; Ankara Sanat Kurumu, En iyi çevirmen, Aldatma; 1997 yılında ÇASOD, En İyi Oyuncu, Masumiyet ve 34. Antalya Film Şenliği, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 1998 yılında Ankara Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; Adana Altın Koza, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet ve Nihavent Mucize; Angers (Fransa) Film Festivali, En iyi erkek oyuncu, Masumiyet; 2004 yılında 9. Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu, Neredesin Firuze.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı