İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanladı: Hayal mahsulü senaryo

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker Cumhuriyet Gazetesi'nin düzmece haberine sert tepki gösteren bir açıklama yaptı.

İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanladı: Hayal mahsulü senaryo
İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet Gazetesi'nin haberini yalanladı: Hayal mahsulü senaryo
GİRİŞ 29.03.2021 18:09 GÜNCELLEME 29.03.2021 18:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklama şu şekilde;

Cumhuriyet gazetesi, en temel gazetecilik ilkelerini hiçe sayan habercilik anlayışıyla bugün ibretlik bir yalan habere daha imza atmıştır.

"HİÇBİR TOPLANTIDA CUMHURİYET GAZETESİNİN YAZDIĞI GİBİ BİR DİYALOG OLMADI"

“Bir toplantıda, bakanlık basın müşavirlerinin de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun gibi makamlarının başına ‘başkanlık’ eklenmesini istediği, Fahrettin Altun’un ise bu isteğe kızıp olumlu bakmadığı” şeklinde tamamen uydurma ve hayal mahsulü bir senaryoyu maalesef okurlarına haber diye sunan Cumhuriyet gazetesi, gerçek dışı diyaloglar üzerinden “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ‘başkanlık’ özlemi bitmiyor ”tezviratına yer vermiştir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız yetki ve sorumlulukları çerçevesinde bakanlıklarımız, başkanlıklarımız, ofislerimiz ve diğer kurumlarımızla yakın ilişki ve iş birliği içindedir.

Başkanlığımızın “devletin söylem birliğini tesis etmek”, “kamusal iletişim standartlarını belirlemek ve yürütmek” fonksiyonları doğrultusunda, en önemli paydaşlarımızdan biri olan basın ve halkla ilişkiler müşavirlerimizle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun’un başkanlığında bir araya gelinen toplantılarda, Türkiye’nin iletişim stratejisi ve uygulamaları üzerine fikir teatisinde bulunulmaktadır.

Söz konusu toplantılar dışında da karşılıklı istişare ve eş güdüm içerisinde etkin koordinasyon mekanizmaları işletilmektedir.

Ancak hiçbir toplantıda Cumhuriyet gazetesinin yazdığı gibi bir diyalog kesinlikle gerçekleşmemiştir.

"HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİ OKURLARINA SAYGISIZLIK"

Kamuoyunca yalan, iftira ve çarpıtma haberleri ile tanınan Cumhuriyet gazetesinin yeni bir düzmece haber yaparak aleyhe algı oluşturma çabası, her şeyden önce kendi okurlarına yaptığı büyük bir saygısızlıktır.

“Operasyon haberciliğini”, bir başka deyişle “medya tetikçiliğini” gazetecilik olarak sunan Cumhuriyet gazetesinin söz konusu haberleri, tüm dünyada ancak ve ancak “5. kol faaliyeti” olarak değerlendirilebilir.

Devlet kurumlarımızı ve kamu görevlilerimizi dezenformasyon üzerine kurulu yayınlarla yıpratma çabalarının karşısında durmaya ve Türkiye’nin iletişimi için güç birliği yapmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR 8
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sürekli bu yalanlara inanıp biler para vererek bu luzumsuz gazeteyi alan insanlar var. ne garip değil mi? poyonlar işbaşında. dikkat edelim.
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ile chp zihniyetinin imtihanı asla bitmeyecek.
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Munafik Alâmetin biri nedir Yalan Söylemek peki buna diyecez nokta
    Cevapla
  • Adanalı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazımsız lığınızla helak olun cumhuriyet gazetesi.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların şizofren kitlesini beslemeleri lazım. O yüzden bu kadar yalan ve iftira atıp yemliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri