IAB, Türkiye’de 10. yılını kutladı

Gerçekleştirdiği faaliyetler ile Türkiye’de pazarlama iletişimi ve reklamcılık sektörünün dijital çalışmalarına önemli katkılar sağlayan İnteraktif Reklamcılar Derneği (IAB), Türkiye’de 10. Yılını kutladı.

IAB, Türkiye’de 10. yılını kutladı
IAB, Türkiye’de 10. yılını kutladı
GİRİŞ 25.10.2021 16:41 GÜNCELLEME 25.10.2021 16:41

Amerika’da 25 yıl önce temelleri atılan, 48 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük dijital pazarlama ve reklamcılık sektör derneği olan İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB), Türkiye’deki 10. Yılını geçmiş dönem başkanları, yönetim kurulu başkanı, başkan yardımcıları ve yönetim kurulunun katıldığı bir yemek ile kutladı. Düzenlenen törende, derneğin kuruluşunda emeği geçen ve 10 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen yöneticilere “Onur Üyeliği” takdim edildi.

Uluslararası İş İnsanları Zirvesi Ödül Töreni'nde Yılın En İyi Gezi Programı: Bahar KapıdaUluslararası İş İnsanları Zirvesi Ödül Töreni'nde Yılın En İyi Gezi Programı: Bahar Kapıda

IAB Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Akalın törende yaptığı konuşmada, “Dernek olarak 10 yıldır dijital reklamcılık ekosisteminde yaşanan global ve ulusal tüm gelişme ve düzenlemeleri takip ederek dijital reklamcılık ve pazarlama endüstrisindeki sürdürülebilir ve sağlıklı büyüme için çalışıyoruz. Dijitalin mecra olarak planlarda yer bulmakta zorlandığı dönemlerden bugünlere geldik. Sektörün gelişmesi için IAB çatısı altında birçok sektör profesyoneli emek harcayarak zamanını, aklını-fikrini ve bazen de maddi kaynaklarını kullandı. Ölçümlemeler, eğitimler, sektör standartlarını oluşturmak, yeni mecralar geliştirmek gibi çok güzel işler yaptık, pek çok yol kat ettik. Bugün dijital, 2021 ilk yarıyıl yatırımları ile toplam reklam yatırımları içinde yüzde 65,6 pay alarak 7 milyar 906 milyar TL’lik bir sektör haline gelmiştir. 10 yıl önce vizyonları ile derneğin kuruluşuna öncülük eden ve sektörün yıllar içinde gelişimine önemli katkıları bulunan kurucumuz ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Pura’ya, kurucu üyemiz ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dr. Mahmut Kurşun’a, kurucu üyemiz ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Neslihan Olcay’a IAB “Onur Üyelik” lerini takdim etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her yerden ve her ekrandan dijital olduğumuz nice 10 senelere.” dedi.

TRT World, Kıbrıslı Türklerin hayatta kalma mücadelesini dünyaya anlatacakTRT World, Kıbrıslı Türklerin hayatta kalma mücadelesini dünyaya anlatacak

2007’de platform olarak kurulan ve 2011  Temmuz ayında dernekleşen İnteraktif Reklamcılık Derneği, eğitimden endüstri standartları ve kılavuzlarının oluşturulmasına, yarışmalardan seminer, webinar, canlı yayın etkinliklerine, sektörel araştırmalardan rapor ve makale yayınlarına kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

Türkiye-Azerbaycan Ortak Medya Platformu'nun ilk toplantısı yapıldıTürkiye-Azerbaycan Ortak Medya Platformu'nun ilk toplantısı yapıldı

IAB, İnteraktif Reklamcılık Derneği Hakkında: 

1996 yılında kurulan, bugün 48 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük dijital pazarlama ve reklamcılık sektörü derneği IAB (Interactive Advertising Bureau), tüm dünyada dijital reklamcılık endüstrisinin sürdürülebilir ve sağlıklı gelişimine destek vermektedir. Hedefleri doğrultusunda eğitimden, endüstriyel standartların oluşturulmasına, yarışmalardan sektörel araştırmalara kadar pek çok alanda faaliyet  göstermektedir. Bu amaç doğrultusunda reklam verenlere, ajanslara, medya ajanslarına ve yayıncılara interaktif iletişimin katma değerini anlatmakta, kamu nezdinde yürüttüğü çeşitli faaliyetlerle endüstrinin doğru ve nitelikli biçimde büyümesine katkı sağlamaktadır. Merkezi Amerika’da bulunan IAB’nin, Avrupa’daki ülke bazlı örgütlenmesi IAB Europe tarafından koordine edilmektedir. 23 sektör temsilcisi ile 2007’de bir platform olarak kurulan, 2011 Temmuz ayında dernekleşen IAB, yayıncı, reklam veren ve ajanslardan oluşan 154 üyenin aynı çatı altında temsil edildiği sektör derneğidir.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Son dakika: Erdoğan 'harekete geçiyoruz' deyip mesajı verdi: Biz 'bitti' demeden bitmez!