Yıllardır yaptığı programlarla izleyicisinin beğenisini kazanan Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” programı ile Ülke TV ekranlarında sevenlerine huzur dolu dakikalar yaşatıyor.

Ekranların sevilen yüzü Hayati İnanç, ‘En değerli iş, insana yatırımdır.’ düsturundan yola çıkarak Ülke TV ekranlarında yepyeni bir programla izleyicinin aklına ve kalbine hitap ediyor.

İnsana ve ruha hitap etmenin önemini vurgulayan Hayati İnanç, geçmişte yazılan menkıbeler, gazeller ve şiirlerden parçalar okuyup kıssalar anlatarak Ülke TV ekranlarında izleyicinin gönlüne dokunuyor. Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki izleyicilerle paylaşmaya hazırlanan İnanç, kalpleri huzurla dolduruyor.

Hayati İnanç, “Can Veren Pervaneler” programı ile hafta içi her gün 22:00’de Ülke TV’de,  geçmişten bugüne insana hayatı anlatan eserleri yorumluyor.

"İnsan sadece midesini doyurmakla iş bitmiyor, aklının tatmini gerekiyor, gönlünün doyması gerekiyor, bu da aşk ister feyz ister" diyen Hayati İnanç Şeyh Galip'ten bir şiiri okuyarak şiirde anlatılanları yorumladı. 

Şeyh Galip'in 24 yaşında divanını, 40'lı yaşlarda da ömrünü tamamladığını anlatan Hayati İnanç, Şeyh Galip'in Sultan 3. Selim ile yakın dost olduğunu dile getirerek " dostluktan da öte, üsdat ile müritlik ilişkisi vardı. 3 kıtaya hükmeden cihan padişahı, Şeyh Galip'in müridi idi" dedi. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Erdal 03.11.2021 13:40
    Allah razi olsun hocam
  • Ahmet balcı 03.11.2021 00:41
    Allah razı olsun hocam ağzına sağlık. Ülke TV güzel bir program olmuş. Tebrikler
  • Ismail 02.11.2021 22:39
    Hoş gelmişsiniz hocam....