RTÜK İletişim Dergisi'nin ikinci sayısı yayında

Önemli isimlerin makalelerinin yer aldığı derginin kapağında Üst Kurul’un başarılı medya çalışanlarına verdiği “Türkçe Ödülleri” yer aldı.

RTÜK İletişim Dergisi'nin ikinci sayısı yayında
RTÜK İletişim Dergisi'nin ikinci sayısı yayında
GİRİŞ 16.03.2022 11:13 GÜNCELLEME 16.03.2022 11:13

Temmuz sayısıyla yayın hayatına başlayan RTÜK İletişim Dergisi’ni Üst Kurul çalışanları hazırlıyor.

6 aylık periyotlarla basılan dergi yayıncılık sektörüne ışık tutuyor.

İkinci sayıda Türkçe hassasiyeti

Medya alanının işleyişinin etkinliğini arttırma, medya paydaşları olan izleyici ve dinleyicilerin daha aktif birer medya okuryazarı olmasını sağlama adına medyanın sosyolojisi, psikolojisi, ekonomisi detaylarıyla RTÜK İletişim Dergisi’nde işleniyor.

RTÜK İletişim Dergisi’nin ikinci sayısında ebeveyn ve gençlerin yararlanacağı makalelerle alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan dosyalar bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında başarılı medya çalışanlarına verilen Türkçe ödülleri derginin kapağında yer aldı.

Dergide ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “Kültürel Varlığımızın Korunması” başlıklı yazısı ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un “Medya ve İslamofobi” konulu makalesi ve akademisyen Avukat Hüseyin Aydın’ın “Yalan Haber ve Dezenformasyon” yazısı bulunuyor.

Azerbaycan Ulusal Televizyon ve Radyo Konseyi Başkanı İsmet Sattarov ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un makaleleri de dergideki yerlerini aldı.

RTÜK Başkanı Şahin: “Sektöre rehber olmak görevimiz”

İkinci sayısı çıkan RTÜK İletişim Dergisi’nin alana yeni bir soluk getirdiğini belirten RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, teknik ve akademik çalışmaları içerisinde barındıran derginin yayıncılık alanına renk getirdiğini ve sektöre rehber olduğunu söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

“İletişim kanallarımızı genişleterek yayın hayatına başlattığımız RTÜK İletişim Dergimiz, büyük bir beğeniyle karşılandı. Paydaşlarımızla bağımızı daha da güçlendiren dergimiz dopdolu içeriğiyle alana ilgi duyan herkesin baş ucu eseri olmaya aday. Yeni sayımızda Türkçe hassasiyetimi vurgulamak için Türkçe ödüllerimizi kapağa taşıdık. Biliyoruz ki dilimiz kimliğimizdir. Bu vesileyle; Türkçe çalışmalarımız başta olmak üzere her faaliyetimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm devlet büyüklerimize, büyük bir özveriyle görev yapan kıymetli Üst Kurul Üyelerimize, yazılarıyla RTÜK İletişim Dergisine anlam katan yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Üst Kurulumuz, Türk toplumunun değerlerini koruma; tarafsız, güvenilir, iletişim özgürlüklerine saygılı, yenilikçi medya hizmetlerinin sunulmasına rehber olma hedefiyle yoluna emin adımlarla devam etmektedir.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi