Ezine’den emek dolu görüntüler

Yemeğinden kültürüne, eğlencesinden hüznüne Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘’Bahar Kapıda’’ programıyla Kanal 7’de ekrana geliyor. Bahar Kapıda bu hafta Çanakkale’nin ilçesi Ezine’den evlere konuk olacak.

Ezine’den emek dolu görüntüler
Ezine’den emek dolu görüntüler
GİRİŞ 29.04.2022 14:52 GÜNCELLEME 29.04.2022 14:52

İnsanın içinde yaşadığı, yaşattığı her şeye, her yere yolculuk yaptıran keyifli bir program, Bahar Gelir’in sunumu ile Kanal 7 izleyicisiyle buluşuyor. Anadolu’yu karış karış gezen Bahar Kapıda ekibi bu hafta sımsıcak insanlarıyla, temiz doğasıyla Çanakkale’nin incisi Ezine’den izleyici karşısına çıkacak. Bahar Kapıda ekibi ilk olarak Ezine peyniriyle yapılan meşhur peynir tatlısını yemek için tatlı ustasının yanına gitti. Sadece gerçek Ezine peyniriyle hazırlanabilen tatlının tadına bakan Gelir, ustasından işin sırrını öğrenmeye çalıştı. Bahar Kapıda ekibi daha sonra özellikle yaz aylarında piknikçilerin olmazsa olmazı mangal kömürü yapan işçileri ziyaret etti. Tonlarca odunun desteler halinde yakılarak mangal kömürü elde edilmesine tanıklık eden Gelir, kolları sıvayıp işin başına geçti. Bir yandan odun desteleyen Bahar Gelir bir yandan da işçilerin zorlu mücadelesini ilk ağızdan dinledi.

Bahar Kapıda ekibi son olarak Ezineli bir ailenin evine konuk oldu. Yıllardır dokuduğu halılarla evleri süsleyen teyzenin hikayesini dinleyen Bahar Gelir, duyduklarından çok etkilendi. İşini aşkla yapan teyzeye imrenen Gelir, tezgah başına oturup halı dokumaya çalıştı.

Anadolu’nun her köşesinden meraklı ve keyifli sohbetler ‘Bahar Kapıda’ programıyla her Pazar 11:30’da Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti