RTÜK'ten yayın yasağına uymayan kanallara ceza

RTÜK tarafından yayın kurallarını ihlal eden Halk TV, KRT, Tele 1, TGRT ve Radyo Sputnik'e üst sınırdan idari para cezası verildi.

RTÜK'ten yayın yasağına uymayan kanallara ceza
RTÜK'ten yayın yasağına uymayan kanallara ceza
GİRİŞ 29.06.2022 14:51 GÜNCELLEME 29.06.2022 14:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Haftalık olağan toplantısını yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu izleme raporlarını masaya yatırdı.
 

RTÜK'ün masasındaki ilk dosyalar Halk TV'ye aitti.
"Kadraj" adlı programda “Van Başkale’de Tartışmalı Görüntü” başlığıyla ekrana getirilen habere ilişkin yayın konukları  Emekli Tuğgeneral Dr. Haldun Solmaztürk ve Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş'ın Jandarma teşkilatı hakkında mesnetsiz söylemleri yaptırım getirdi. Söz konusu yayın ile 6112 sayılıKanunda yer alan  “Yayın hizmetleri,….. kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez." hükmünü ihlal eden Halk TV’ye üst sınırdan idari para cezası müieyyidesi uygulandı. 

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un konuk olarak katıldığı “Mesele” isimli programda da eleştiri sınırlarının ötesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kişilik haklarına saldırılınca yayıncı kuruluş yaptırımdan kurtulamadı.

KRT'de ise, yine İçişleri Bakanı Soylu'ya hakaret edilen “Olağan İşler* programı müeyyideye sebep oldu. Bahadır Özgür, Mustafa Hoş, Hakkı Özdal ve Ayşen Şahin'in  konuşmacı olarak katıldığı programda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında iftira niteliğinde ifadelere yer verilmesini yayın ilkelerinin ihlali olarak değerlendiren Üst Kurul, KRT’ye üst sınırdan idari para cezası yaptırımı  uyguladı.

Yayın yasağına uymayan TGRT ceza aldı.
 
TGRT HABER'de yayınlanan "Gündem" adlı haber bülteni RTÜK'ün gündemindeydi. Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağına uymayan yayın için TGRT'ye idari yaptırım uygulandı.  

Merdan Yanardağ'ın moderatörlüğünü yaptığı Tele 1'in “18 Dakika” programını da görüşen Üst Kurul, yayında gerçek dışı bir şekilde hükümetin insanların yaşam haklarını engellediği iddialarını yayın ilkelerinin ihlali olarak tespit etti.  

RTÜK toplantısından bir müeyyide de Radiosputnik'e çıktı. "Ali Çağatay'la Seyir Hali" isimli programda sunucu Ali Çağatay'ın bir alkollü içki türü ve markasını belirterek alkol kullanımını özendirici nitelikte yaptığı yayın için ilgili yayıncı kuruluşa RTÜK tarafından idari para cezası verildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Doğruya doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk, Fox, Tele1, Krt kanalları televizyomuda seçenek olarak bile yok. Yaptıkları yayınları midem kaldırmıyor ama adaletli olmak lazım. Hepsini yazdınız Tgrt ye gelen cezanın sebebini de yazsaydınız bari. Bunlar dışında gündüz kuşağında cayır cayır ceza kesilmesi gereken geleneksel Türk aile yapısını bozan onlarca program var. Bir de şu akşam haberlerinde katilin tecavüzcünün yüzü kapatılıp da mağdurun yüzü neden açık açık gösteriliyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim yaklaşıyor tüm bunları yapanlar hapse girecek.
    Cevapla
  • Mehdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis devlete para lazım bu zenginlerden al millete dagıt
    Cevapla
  • hakkı sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli gazete genel yayın yönetmeni halk tv ye çıkmış. O kanalda ne gördünüz, buradan kime ve nasıl mesaj vermeyi düşünüyorsunuz? Tayyip Erdoğan'da beğenmediğiniz ne varsa halk tv de nasıl beğendiniz? Allah sizleri bunlarla haşreylesin. Birşey olmanıza fırsat vermesin. Düşün milletin yakasından...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi