Ülke TV'de Mehmet Acet'in sunumu Gazeteci Melik Yiğitel, Gazeteci Zafer Şahin ve AK Parti MKYK Üyesi  Şamil Tayyar'ın yorumlarıyla yayınlanan 'Akşam baskısı' programında 2023 Mayıs ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin çarpıcı bir analize yer verildi. 

Programda HDP'li isimlerin seçime ilişkin aday açıklamalarını tek tek duyuran Mehmet Acet, Türkiye'de iktidar değişikliğine en fazla ihtiyaç duyan partinin HDP olduğunu söyledi. Bu iddiasının nedenlerini açıklayan Acet, "Bunu neye dayanarak söylüyorum. Bir terörle mücalede Türkiye adına büyük kazanımlar elde edilmesi, PKK'nın başını kaldıramadığı bir döneme girildi. Sınır ötesinde MİT her gün Suriye'de bir PKK'lı etkisiz hale getiriyor militan kadrodan. Zaman zaman 200 kilometre derinliğe gidip Süleymaniye'de mesela PKK'nın yönetici kadrosunda bazı isimler etkisiz hale getiriyor. Sen 200 km bile gitsen sana yine rahat yok mesajı veriliyor." dedi.

İKTİDAR DEĞİŞİRSE PKK...

Terör örgütünün en zor dönemini yaşadığını ifade eden Acet, PKK'nın zor dönemde olması HDP'nin zor dönemde olması anlamına geldiğini ekledi. Acet, "PKK'nın Türkiye'de ne kadar iktidar değişikliğine ihtiyacı varsa, HDP'nin de o kadar iktidar değişikliğine ihtiyacı var. Onlar şunu umut ediyorlar. Türkiye'de seçimden sonra bir iktidar değişikliği olursa PKK tekrar başını kaldırır hale gelecek." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Can Itın 17.01.2023 20:46
    İktidar değişirse gelen muhalefet abd desteği ile gelecek. Abd , pkk'yı , Yunaistanı ve Ermenistanı destekliyor, gerisini siz düşünün. PKK sınırda devlet ilan eder, Yunan deniz sularını 12 mil yapar, Bayraktarı yurt dışına çıkarırlar (Bkz sezgin tanrıkulunun tweeti), hdp isteği ile savunma sanayii çöker. Welcome to eski Türkiye.
  • Cengiz 17.01.2023 18:27
    Ey Türk Milleti "son pişmanlık fayda etmez ". Müslüman Kardeşlerim , ' başınıza ehil olanları getirin ' , Hadis-i Şerifine uymanın tam zamanıdır . Zaman hep ileriyedir , geri dönüp bir şeyleri düzeltemezsin / değiştiremezsin . . .
  • Kafkas-75 17.01.2023 18:02
    "6'lı masanın altında PKK var" İnanmayan varsa, BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN ELBAŞLARININ VE HDP'LİLERİN açıklamalarına baksın...
  • muhammet beyazal 17.01.2023 17:31
    kesinlikle öğretmen, polis asker öldürmeye tekrar başlarlar. yol kesme işin olağan durumu olur. millet yeniden yaşamak istiyorsa buyursunlar. kime olacak? yine millete...
  • Aliaağa 17.01.2023 17:29
    Allah nasip etmesin onlara iktidar değişikliğini ve tekrar caniliklerini…
Daha fazla yorum görüntüle