Türkiye'de vatandaşların büyük bir kısmının endişe duyduğu, 'Erdoğan giderse savunma sanayi biter' fikri vücut buldu. Türkiye iktidarına aday olan altılı masanın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir programda Baykar'la ilgili tepki çeken açıklamalarda bulundu. Babacan, Türkiye'nin terörle mücadelesinde hayati önem arz eden İHA ve SİHA'larına ilişkin "Devletin tüm imkanları tek şirkete aktarılıyor. SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi." dedi.

O SÖZLER SANKİ BUGÜNÜN CEVABI

Olası bir hükümet değişikliğinde açık açık milli savunma projelerini durduracağını açıklayan Babacan büyük tepki çekti. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın 2020 yılında sarf ettiği sözler sosyal medyada yeniden paylaşım rekorları kırmaya başladı.

6 Mayıs 2020'de CNN Türk ekranlarındaki Tarafsız Bölge programına konuk olan Selçuk Bayraktar, kendilerini hedef alan karanlık odaklara karşı şunları söylemişti:

“Bütün bu ruhla yapılıyor bu işler. Ondan sonra tutuyorsunuz siz karalamaya kalkıyorsunuz. Bu insanın çok ağrına gidiyor. Ben, açıkçası kendi adıma değil ama temsil ettiğim bu genç kardeşlerim adına çok üzülüyorum. Onların da aileleri var, eğitim gören çocuklar var. Bunlar ümit bağlamışlar, belki bu çocuklar İHA-SİHA yapacak…
Biz hayatımızı koymuşuz, vakfetmişiz adeta İHA/SİHA için. Benim 4 senem güneydoğuda geçti. 40 metrekare bir odada 10 sene yaşadım. En son Zeytin Dalı Harekatı’nda hangarda 4 ay yattım. Kabinde, konteynırda uçağın başından 100 metre uzaklaşmadım.

Ondan sonra siz tutuyorsunuz diyorsunuz ki ‘sen şöyle yaptın, böyle yaptın’. Ya ben para verdim, emek verdim. Paranın da kıymeti yok ki. Ruhunu koymuşsun bu işe, bu çocuklar da koymuş. Sen tutuyorsun, oturduğun yerden kirli siyasetine alet etmeye kalkıyorsun…”

Yorumlar 292 Yorum Var
  • Misafir 20.01.2023 09:26
    İyilik yap denize at balık bilmezse halık bilir selçuk bey kardeşim.Bunların hepsini toplasan bir tane tb2 etmez.
  • Cenk 18.01.2023 22:19
    Helal sana
  • Murat 18.01.2023 22:00
    Bayraktar kırmızı cizgimizdir...
  • Vatan evladı 18.01.2023 20:48
    Bir insanda 2 ruh vardır.biri YAPAR BİRİ YIKAR..BU BABACAN VE EKÜRÜLERİ İSE YIKMAYA ODAKLANMIŞ FETÖ BABALARININ İSTİKAMETİNDE YIKMA PEŞİNDE...AMA ORDA DUR DERLER ADAMA BABACAN VE NEÜDÜ BELİRSİZLER.(BAYRAKTAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR.....
  • Hüseyin Aymaz 18.01.2023 17:20
    Ya bir vatan evladı insan kendi ülkesinde vatanına gençliğine güvenliğine faydalı koruyucu olan bir işi ne olursa olsun neden böyle karşı gelirler yıkacaz kapatacaz kime hizmet ediyor bunlar hacliya yardımcı ediyorlar yazık ya tüyü bitmemiş insanların hakkıni engelliyorlar Allah'ım bunların ellerine ümmeti Muhammedin başına nasip eddirmesin . Allah'ım yardımcınız olsun Selçuk Bayraktar müslüman ehlisunnet iman dolu kalbi olduğundan bukadar karsilar
Daha fazla yorum görüntüle