İstanbul Belediyesine bağlık İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan son anketin sonuçları yayınlandı. Anketten çıkan sonuçlarda, İstanbulluların kızgın olduğu belirtildi. 

İBB'ye bağlı ajansın yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar yer aldı. Özellikle toplu ulaşıma gelen yüksek zamlar, suya yapılan yüksek zamlar sonrası İstanbulluların gündeminin ekonomi olduğu ortaya çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kentte toplu taşıma ücretlerini sembolik hale getireceğini vaad etmesinin ardından toplu taşıma ücretlerine gelen fahiş zamların İstanbulluların psikolojisini bozduğu belirtiliyor.

Öte yandan İstanbullunun bir diğer gündeminin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olduğu raporda ortaya çıktı. TOKİ'nin konut projelerinin İstanbullularda bir umut oluşturduğu ifade edildi.

İSTANBULLULARDA STRES VE KAYGI SEVİYESİ HİÇ DÜŞMEDİ

İstanbullulardan her ay stres, mutluluk ve yaşam memnuniyetleri için 0 ve 10 arasında bir puan vermeleri istendi. Stres puanının yıl boyunca 7’nin altına düşmediği görüldü. Cinsiyete göre incelendiğinde kadınların stres seviyesi yıllık ortalama 7,9 iken erkeklerde bu seviye 7,1 olarak hesaplandı. 

MUTLULUK ORANI ORTALAMANIN ÜZERİNE ÇIKAMADI

İstanbulluların en mutlu olduğu ayın, 10 üzerinden 5,3 puanla ekim ayı olduğu görüldü. Mutluluk ve yaşam memnuniyeti ise yıl boyunca en yüksek 5,3 ve 5,1 puana çıktığı görülürken kadınların daha çok aile ortamında, erkeklerin ise iş ortamında; tartışmaya girdiği sosyoekonomik statüye göre değerlendirildiğinde ise sosyoekonomik seviye düştükçe aile ortamındaki tartışmaların arttığı görüldü. 

 

Yorumlar 39 Yorum Var
  • ADANALI ALİ 13.06.2023 13:04
    Bu kalitedeki insanlara hizmet mutluluk kar etmez soğana zam gelmesin patates fiyatı aynı kalsın isterse İstanbulu yunan alsın...
  • Adalı 24.01.2023 09:38
    beter olun...
  • GAGKOOOO 24.01.2023 09:09
    Her Şey ne kaaaaa güzel oli işte
  • Ccc 24.01.2023 09:05
    Birde adamı belediye de bulsak. Kazandığından beri ibb ye uğramadı.
  • 65 cesim aydemir 24.01.2023 09:04
    İstanbullu bu sefer kanma İmamoğlu bakın şimdi ömre camiye Yasin okuyacak kaç senedir hiç camiye girdiğini gördünüz mü münafık alametleri bu adamda tümüyle mevcut
Daha fazla yorum görüntüle