Türkiye'nin gastronomi şehri Gaziantep

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı, Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk oluyor. Dünyanın Tadı ekibi bu hafta Türkiye’nin gastronomi şehri Gaziantep lezzetlerini izleyicisi ile buluşturuyor.

Türkiye'nin gastronomi şehri Gaziantep
Türkiye'nin gastronomi şehri Gaziantep
GİRİŞ 03.02.2023 14:12 GÜNCELLEME 03.02.2023 14:12

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, seçkin mutfaklardan öğrendikleri muhteşem tarifleri ekrana taşımaya devam ediyor. Yeni tarifler denemek isteyenlerin ilham aldığı Dünyanın Tadı bu hafta kültürel ve geleneksel birikimiyle öne çıkan Gaziantep’ten lezzetli yemeklerle ekrandaki yerini alacak. Dünyanın Tadı ekibi yemekleri ve ünü dünyaya yayılmış tatlılarıyla bir marka haline gelen Gaziantep mutfağında ilk olarak mevsiminde ayva kebabının tadına baktı.  Ayva ve etin harmanlanmasıyla ortaya çıkan muhteşem lezzetin tarifini izleyenlere aktaran Esirgenç’in bir sonraki lezzet durağı Gaziantep usulü simit oldu. Gaziantep usulü simidin bilinen simitlerin aksine bir katmer tatlısı çeşidi olduğunu belirten katmer ustası yeteneklerini Dünyanın Tadı’nda konuşturdu.  

Dünyanın Tadı ekibi Gaziantep gezisinin devamında Anteplilerin vazgeçilmez lezzeti ciğer kavurmanın yapımını öğrendi.  Antep mutfağının zenginliğini bilen Yasin Esirgenç, soğan kebabı, yuvalama, ve Gaziantep usulü içli köfte gibi birbirinden güzel yemekleri Gaziantep’te yetişen usta şeflerin ellerinden tüm detaylarıyla Dünyanın Tadı’nda izleyicisine aktardı. 

Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 17:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi