Gökçek'in korumaları habercilere saldırdı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, dün akşam Ankara Adliyesinde görüntülemek isteyen AA foto muhabirine korumalarca sözlü ve fiili müdahalede bulunulmasını kınadı.
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, olayı kınadı.
Foto Muhabirleri Derneğinden yapılan açıklamada, olayın şiddetle kınandığı belirtilerek, basın ve anlatım özgürlüğünü kısıtlayıcı bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu kaydedildi.
Açıklamada, foto muhabirlerinin zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çekilerek, ''Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak, böylesi acı olayların takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, arkadaşımız Volkan Furuncu'ya geçmiş olsun dileklerimizi sunarız'' denildi.
TGS Ankara Şubesinden yapılan açıklamada da basın özgürlüğünün demokratik bir toplumda anayasal hak olduğu kaydedilerek, Anayasa'da ''haberleşme engellenemez ve gizliliğine dokunulamaz'' hükmüyle basının haberleşme özgürlüğünün güvence altına alındığına işaret edildi.
Basının, insanların haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsuru olduğu kaydedilen açıklamada, gazetecilere karşı görevleri başında yapılan saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.
Açıklamada, ''Korumaların Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi görevli olmaları durumunda, yetkilileri bir daha böyle bir olayın tekrar edilmemesi konusunda en kısa zamanda gerekli bütün tedbirleri almaya davet ediyoruz.
Koruma görevlileri Gökçek'in özel güvenlik memurlarıysa, bu kişilerin terbiyesi ve eğitimi konusunda Sayın Başkan'ı daha titiz olmaya çağırıyoruz'' denildi.
-
gokhangur 16 yıl önce Şikayet Etmelih. melihtir ne yapsa yeridirBeğen
-
yakamoz01297 16 yıl önce Şikayet Etbiraz dikkat. öncelikle olayı kınıyorum.siz haber 7 com sunuz lütfen haber alt başlıklarınızda Türkçe'yi biraz dikkatli kulanın çünkü sizi milyonlar okuyo ben yada başkası doğru kullanması anlaşılabilir bu bireyseldir sizin böyle bir lüksünüz yok çünkü siz toplumu yönlendiren bir kurumsunuz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, dün akşam Ankara Adliyesinde görüntülemek isteyen AA foto muhabirine korumalarca sözlü ve fiili müdahalede bulunulmasını kınadı. alt başlık bu .kim kınadı olayı?Beğen
-
mrt181907 16 yıl önce Şikayet EtHABERCİLERE SALDIRI. bu kabul edilemez derhal gereği yapılmalıBeğen