Kamuya 60 KPSS ile memur alımı sona eriyor!

Kamuya memur olarak 8 farklı ilan ile binlerce alım yapılıyor. Alımlar en az 60 KPSS puanıyla yapılacak olup, adayların 35 yaşından büyük olmamaları ve eğitim seviyesine göre lise, önlisans ve lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Kamuya 60 KPSS ile memur alımı sona eriyor!
Kamuya 60 KPSS ile memur alımı sona eriyor!
GİRİŞ 01.02.2021 07:23 GÜNCELLEME 01.02.2021 07:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kamuya memur alımları hız kesmeden devam ediyor. Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yayımlanan ilanlarda binlerce memur personel alımı yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine binlerce memur alımı yapılıyor.

HANGİ KURUMLARA MEMUR ALIMI YAPILIYOR?

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KPSS Şartı: Alım yapacak bakanlıklar ve kurumlar bünyelerine memur alımı için 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan KPSS'den lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı: Alım yapılacak pozisyona göre lise seviyesinde, önlisans seviyesine ve dört yıllık eğitim almış olan lisans mezunu seviyesinde eğitim almış olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı: 01 Ocak 2021 tarihi ile 35 yaşından büyük olmamak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, yaş, eğitim gibi şartlar aranacak. Tüm kurumların başvuru şartları farklı olup, yukarıda yer alan ilanlara tıklayarak detayları görebilirsiniz.

YORUMLAR 13
  • Sebanur 3 yıl önce Şikayet Et
    Ön lisans mezunuyum bütün şartlarm uyuyor yaş engeline takılıyorum her yerde lise mezunlarının baş vurduğu yerlere baş vuramıyorum bu neyin adaleti
    Cevapla
  • Aysenur 3 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat sürecini yaşadım hem imam hatipli hemde baş örtüsü yüzünden okuyadim içimde uhde kalmıştı 2 yıllık okulumu hiç ders bırakmadan verdim kpss 70 sınırını astım şimdi yaş sınırı çıkıyor bölümüm lise mezunu alıyor verdiğimiz emekler yıllarca yaşadığımız sıkıntılar bosunamiydi 35 yaş sınırı var bu konuda çözüm bekliyoruz ama umudum yok
    Cevapla
  • hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    haklısın bende aynı durumdayım
    Cevapla
  • Aysenur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı olacaksa neden kpss giriyoruz açıklama bekliyoruz ön lisans mezunuyum bölümünden lise mezunu alimi yapılıyor
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ne olur sayın devlet büyüklerim 2021 yılı kpssli kpss siz iktisat fakültesi mezunu memur alımı yapınız çok yıprandık gerçekten istihdam olamıyoruz geçinemiyoruz kamu personeli olmak istiyoruz lütfen lütfen lütfen
    Cevapla
  • Hüsniye 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden farklı olarak engelliler için iş verin banada iş istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Engel durumunuz nedir bide ne mezunusunuz puaniniz kac
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı