KPSS tercihleri ne zaman? ÖSYM KPSS-2021/1 ve KPSS 2021/2 merkezi yerleştirme takvimi!

KPSS tercih tarihleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklandı. KPSS merkezi yerleştirmede en yüksek puanlı adaydan başlanarak yerleştirme işlemi yapılacak. Yılda iki kez yapılan KPSS-2021/1 merkezi yerleştirme işlemleri 1-8 Temmuz tarihleri arasında KPSS-2021/2 tercih işlemleri 22-29 Aralık’ta yapılacak. Peki merkezi yerleştirme nedir? İşte Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklama…

KPSS tercihleri ne zaman? ÖSYM KPSS-2021/1 ve KPSS 2021/2 merkezi yerleştirme takvimi!
KPSS tercihleri ne zaman? ÖSYM KPSS-2021/1 ve KPSS 2021/2 merkezi yerleştirme takvimi!
GİRİŞ 28.01.2021 08:55 GÜNCELLEME 28.01.2021 08:55

KPSS merkezi yerleştirme takvimi açıklandı. Merkezi takvime göre ülkede bulunan kamu kurumlarının memur, personel ihtiyacı tespit edilerek oluşturulan listeye göre ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi yapılır.  Genel olarak ilgili personel ihtiyacı bulunan ilgili bakanlıklar, merkez ve taşra teşkilatları, belediyeler, il özel idaresine ve üniversitelere yerleştirme işlemi gerçekleştirilir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk iki aşamada yapılacak yerleştirme tarihlerini açıkladı. Kamu kurumlarındaki açık kadroları değerlendirmek isteyenler KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? sorusuna yanıt arıyor. Yerleştirme işlemlerinde genel sıralama branş sıralaması belirleyici olur. Branş sıralaması adayın kendi bölümünden yapılan sıralama olurken genel sıralama tüm adayların sıralandığı bölümdür. İşte KPSS- 2021/1 ve KPSS 2021/2 tercih tarihleri!

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugün yaptığı açıklamada KPSS puanı ile alınacak memur alımlarının başlayacağı tarihi duyurdu. 

Kamu Kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında bakanlığın resmi internet uygulaması olan kamu e-uygulama üzerinden bildirilecek. 

Merkezi yerleştirmeler için KPSS tercih başvurularının ilk bölümü 1-8 Temmuz tarihleri arasında (KPSS 2020/1)  ikincisi ise (KPSS (2020/2) 22-29  Aralık tarihleri arasında alınacak.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL OLUR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanının yaptığı açıklama sonrası binlerce aday merkezi yerleştirmenin ne anlam taşıdığını merak ediyor. Merkezi yerleştirmede memur adayları Kamu Personeli Seçme Sınavından aldıkları puanlara göre mülakatsız olarak yerleştirilmektedir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından yayınlanan kılavuz ile birlikte adaylar yaş şartı bulunmadan mezun oldukları bölümlere göre açılan kadrolara başvuru yapabilir.

Merkezi yerleştirme işlemlerinde başvuruların ardından yerleştirme işlemine en yüksek KPSS puanlı kişiden başlanır ve atamalarda KPSS puan üstünlüğü esas alınır. Bu yıl yapılan yerleştirme işlemlerinde ön lisans ve lisans mezunları 2020 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavından aldıkları puanlara göre tercih yapacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü