KPSS 50 ile MGM personel alımı! Nasıl başvuru yapılır?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) taşra teşkilatı hizmet birimlerinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralamasına göre sözleşmeli personel alımı yapıyor. Başvuru yapacak adayların KPSSP3 türünde en az 50 puana sahip olmaları gerekiyor. Peki MGM hangi kadrolara alım yapıyor?

KPSS 50 ile MGM personel alımı! Nasıl başvuru yapılır?
KPSS 50 ile MGM personel alımı! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 01.02.2021 07:24 GÜNCELLEME 01.02.2021 07:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana göre; teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere ÖSYM Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme yöntemi ile 6 adet Mühendis unvanında sözleşmeli personel alınacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde, KPSSP3 puanı kullanılacaktır. İlgili sınav puanı en az 50 (elli) olan adaylar tercih yapabilecektir.

MGM LİSANS DÜZEYİNDE PERSONEL ALIMI

MGM Personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının bulunduğu KPSS-2021/3 Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesinde 28.01.2021 tarihi itibariyle yayınlandı. Tercih işlemlerinde 06 Eylül 2020 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Lisans) girmiş olan adayların sınav sonuçları kullanılacaktır. 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Türkiye umhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Kamu haklarından mahrum olmamak,

  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 

  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar, tercihlerini 28 Ocak - 3 Şubat 2021 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 3 Şubat 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. 

 

YORUMLAR 5
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Memur alınıyor diye yazıp duruyorsunuz torpilli imtiyazlı kişilerin yakınları işe giriyor garip ğuraba işsiz gücsüz
    Cevapla
  • Songūl turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ilkögretim mezunuyum temizlik görevlisine bile neden lise mezunu sarti koyuluyor beni ailem okutmadiysa benim sucum ne iki cocukla ayakta kalmak zorundayim
    Cevapla
  • Taner Yonka 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız
    Cevapla
  • Malik 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim lütfen ne olur 2021 yılı için iktisat fakültesi mezunu kpssli kpsssiz mezun memur alımı yaparmısınız istihdam olamıyoruz iş bulamıyoruz geçinemiyoruz kamu personeli olmak istiyoruz lütfen
    Cevapla
  • Buse 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet büyüklerime seslenmek istiyorum ben lise 4 yillik cocuk gelişimi bölümü mezunuyum kpss ortaöğretimde 64 puan aldim ama hicbiyer alım yapmiyo benimde bir evlâdım var ve onun için ayakta durmak zorundayım lütfen ya bizede bi kapı açın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı