Adalet Bakanlığı temizlik görevlisi alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı...

Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı kadrolarda 1500 kişilik personel alımı yapılıyor. En az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabileceği ilana başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Peki CTE başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı temizlik görevlisi alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı...
Adalet Bakanlığı temizlik görevlisi alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı...
GİRİŞ 08.03.2021 10:34 GÜNCELLEME 08.03.2021 13:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı ve CTE sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmek üzere 1500 personel alımı yapılacak. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden online olarak yapılacak. Peki alımlar hangi illerde yapılacak?

TÜBİTAK lise, ön lisans ve lisans mezunu personel alımı! İŞKUR üzerinden başvuru...

 

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

  • İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak, 35 yaşını tamamlamamış olmak,

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

  • Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak,

  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

  • İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan yerde ikamet ediyor olmak,

  • İlan edilen listeden sadece bir il için başvuru yapılabilecektir. Birden fazla il için başvuru yapıldığının tespit edilmesi halinde adayın hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile Ankara, Rize ve Yozgat Personel Eğitim Merkezlerinde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/D maddesi, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile Kontenjan Dağılımı Tablosunda belirtilen şekilde 155 sürekli işçi (temizlik görevlisi) alımı yapılacaktır.

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık yukarıdaki genel nitelikler dışında adaylardan özel olarak, İlan tarihi itibarıyla en az ilköğretim mezunu olmak, İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (4 Mart 1986 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecektir) şartları aranacaktır.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GÖREV YERİ VE İL DAĞILIMI


 

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 04/03/2021 - 08/03/2021 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Şahsen veya posta yolu ile başvuru alınmayacaktır. 

Başvuru yapmak için;

BURAYA tıkladıktan sonra açılan sayfada İŞ İLANLARI yazan butona tıklayın. Bu aşamanın ardından karşınıza iş arama sayfası çıkacak. Bu sayfaya da İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar bu aşamalardan sonra sıralanacak, istediğiniz ilana başvurunuzu yapabilirsiniz.

KURA ÇEKİMİ İLE ALIM YAPILACAK!

İŞKUR tarafından gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 17  Mart Çarşamba günü saat 11.00'de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü  Toplantı Salonu'nda noter huzurunda yapılacak. Belirtilen tarihte değişiklik  olması halinde Bakanlığın internet sitesinde yeni kura tarihine ilişkin duyuru  yapılacak.

 Adaylar Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs  (Kovid-19) salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura  çekimine katılamayacak. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Youtube  kanalından canlı olarak yayınlanacak kura çekilişinin görüntüleri kayda alınacak.

Başvuru yapanlar arasından açık iş sayısının 4 katı asıl ve aynı  sayıda yedek aday belirlenecek, belirlenen adaylar Bakanlığın internet sitesinden  ilan edilecek.

Bu kapsamda belirlenen asıl ve yedek adaylar, istenilen belgeleri  18-24 Mart tarihlerinde teslim edecek. Adayların başvuru sürecini Bakanlığın  internet sitesinden takip etmeleri gerekiyor.

Teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları  taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav  yeri ve tarihleri Bakanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin mesleki  bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki  yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden 60 puan  alınması gerekiyor.

2 AYLIK DENEME SÜRESİ

Başarı puanının eşitliği halinde sırasıyla adayın başvuru esnasındaki  öğrenim düzeyi esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim  düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet puanı yüksek olana öncelik  verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecek.

Ataması yapılan ve göreve başlayan işçiler için 2 aylık deneme süresi  uygulanacak. Bu süre sonunda başarısız olan işçilerin iş sözleşmesi herhangi bir  bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecek.

Başarı sıralamasının kesinleştiği tarihten itibaren bir yıllık süreyi  aşmamak üzere aynı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar  belirtilen nedenlerle atama yapılmaması, atamaların iptal edilmesi veya ölüm ve  sözleşme feshi sebepleriyle boş kalan veya boşalan kadrolara, başarı listesindeki  sıralamaya göre yedekler arasından atama yapılabilecek. Bunlar dışında kalanlar  herhangi bir hak iddiasında bulunamayacak.

YORUMLAR 9
  • Selma 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyor ya hani bu suçları isliyenler baş vuramaz diye elli tane maddeli suç yazmış Türkiye de bu suçları işlememiş kaç tane temizlik elemanları var yuh artık
    Cevapla
  • Naciye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir esim 45 yaşında ve hiç bir iş bulamıyor ve bende çalışmak için temizlik işi bulamıyorum yaştan dolayı iş bulamıyoruz bu dünya da bizimde yaşama hakkımız yokmu ve 2 tane çocuğumuz var hic biyerden gelirimiz yok sonumuz iyi olur insallah sabir diyoruzda zor
    Cevapla
  • Hacer yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rızası için bu yaş sınırlaması nedir işsizlikten mahvolduk çok iş varmış gibi birde yaş sınırlaması konuluyor
    Cevapla
  • Hacer yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırını kaldırılmasını istiyorum çok iş varmış gibi olanada yaş sınırı konuluyor
    Cevapla
  • Demet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırıni kaldırın sadece 35 yaşına kadar planlarını işsiz 43 yaşıma geldim ara araya araya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK Irak’ta köşeye sıkıştı! Elebaşından ‘Misak-ı Milli’ rahatsızlığı
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!