Öğretmen ek ders ücretleri ne kadar? 2021 yılı ek ders ücreti hesaplama yöntemi!

Okulların açılması ile birlikte 2021 öğretmen ek ders ücretleri merak konusu oldu. Öğretmenler haftalık olarak girdikleri derslerin yanında ek derslere katılarak girdikleri ders saatine başına ücret alıyor. Ek ders ücreti haftalık 15 saat ve üzeri derse katılan öğretmenlere verilmektedir. Peki 2021 öğretmen ek ders ücretleri ne kadar oldu? İşte öğretmen ek ders ücreti hesaplama!

Öğretmen ek ders ücretleri ne kadar? 2021 yılı ek ders ücreti hesaplama yöntemi!
Öğretmen ek ders ücretleri ne kadar? 2021 yılı ek ders ücreti hesaplama yöntemi!
GİRİŞ 06.03.2021 13:42 GÜNCELLEME 06.03.2021 13:43

4 Ocak tarihinde öğretmenler yeni yılın ilk maaşını zamlı olarak aldı. Son yapılan zamlar ile birlikte ek ders ücretlerinde iyileştirmeye gidildi. Öğretmenler ders verdikleri saatlere göre gündüz ek ders ücreti ve gece ek ders ücreti almaktadır. Sözleşmeli olarak görev alan öğretmenler katıldıkları ek derslere göre belirlenen tutarları maaşlarına ek olarak almaktadır. Ek ders ödemeleri ise Temmuz ayına kadar her ayın ilk bir haftasında öğretmenlere teslim edilecek. Haftada 15 saat üzeri derse katılan sözleşmeli, kadrolu öğretmenler alacakları ücretleri hesaplamak istiyor. Peki 2021 öğretmen ek ders ücretleri ne kadar? İşte ek ders ücretini öğrenmek isteyen öğrenciler için hesaplama yöntemi!

2021 EK DERS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Memur maaşlarına gelen zam ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri de değişiklik gösterdi. Ek derse katılan öğretmenlere gece ve gündüz olmak üzere iki ayrı şekilde ödeme yapılacak. Yeni zam oranları ile birlikte özel eğitim ek ders ücreti ve sözleşmeli ek ders ücretleri aşağıdaki gibidir.

Enflasyon rakamlarına göre memur maaşlarına yüzde 7,36 oranında zam yapıldı. 2021 yılında maaşlara yapılan ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri de bu oranda zamlandı. 

Yeni yılda kadrolu öğretmen gündüz ek ders ücreti 19,56 oldu. 

Kadrolu öğretmen gece ek ders ücreti: 20,94 TL oldu.

Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti: 16,79 TL oldu.

Yukarıdaki hesaplamalar yüzde 15’lik vergi dilimine göre yapılmıştır. Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin brüt ek ders tutarı eşittir. Sözleşmeli öğretmenlere ödenen tutarın daha az olması SGK kesintisi sebebiyledir.

ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Öğretmenlerin girmiş oldukları toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkartılır. Ve her 10 saat ders için 1 saat ek ders eklenir. Örneğin haftada 27 derse giren bir öğretmen için hesaplama  şu şekilde yapılır;

27-15 = 12 saat ek ders

Dersi hazırlama ve programlama için 2 saat ek ders,

Sorumlu olunan sınıf var ise 2 saat ek ders,

Toplam ek ders saati ile bir saatlik ödenen ek ders ücreti çarpılarak öğretmenlerin alacağı ek ders ücreti belirlenir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!