Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı alımı yapacak! İstihdam edilecek şehirler ve başvuru detayları..

Halkbank şubelerinde görevlendirilmek üzere sınav ile Banko Hizmetleri Asistanı (Servis Asistanı) alımı yapacağını duyurdu. Farklı illerde yapılacak olan alımlara başvurular https:// www.halkbank.com.tr bağlantısı üzerinden yapılacak. Peki Halkbank personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı alımı yapacak! İstihdam edilecek şehirler ve başvuru detayları..
Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı alımı yapacak! İstihdam edilecek şehirler ve başvuru detayları..
GİRİŞ 06.08.2021 08:55 GÜNCELLEME 06.08.2021 08:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halkbank, 20 farklı şehirde personel alımı yapacağını açıkladı. Banko Hizmetleri Asistanı (Servis Asistanı) kadrosuna yapılacak olan alımlar, genel yetenek testi ve kişilik envanteri sınavı ile yapılacak. Başvurular bankanın internet adresi üzerinden online olarak yapılacak. Sınav başvuruları, 02 Ağustos 2021 - 16 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak olup sınav ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. 

Hangi İllerde Alım Yapılacak?

Adıyaman Ağrı Ardahan Bitlis
Diyarbakır Elazığ Erzurum Gaziantep
Hakkari Hatay Iğdır Kahramanmaraş
Kars Kilis Muş Sivas
Şanlıurfa Şırnak Van Yusufeli (Artvin)

 

Sınava Katılım Şartları Neler?

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

  2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 

  3. Tecil edilmiş olsalar dahi kasten işlenen suçlar ile ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan ya da kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamak, 

  4. Bankacılık Kanunu’na göre bankalarda çalışması yasaklanmamış olmak, 

  5. 01.01.1992 ve sonrası doğumlu olmak, 

  6. Üniversitelerin öğrenim süresi en az 4 yıl olan bölümlerinden 01.09.2021 itibarıyla mezun olmak, 

  7. Sağlık durumu açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hali bulunmamak; Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olduğunu, gerekli tahlil ve tetkiklerle belgelemek (Sağlık Belgeleri; giriş sınavının, yazılı ve mülakat olmak üzere tüm aşamaları tamamlandıktan sonra talep edilecektir.) 

  8. Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, askerlik yükümlülüğünden muaf ya da en az 31.05.2022 tarihine kadar tecilli olmak veya bedelli askerlik yapacak olmak, 

  9. Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmamak, 

  10. Banka tarafından yapılacak araştırma sonucunda; tutum, davranış ve özgeçmişleri bakımından bankacılık mesleğine uygun bulunmak, 

  11. Başvuru için yukarıda belirtilen il ve illere bağlı ilçelerde ikamet etmek zorunludur. Adaylar Mernis’ten teyit edilen ikamet iline/ilçesine başvuru yapmış sayılacaktır. İkamet ili “Görev İli/ İlçesi” listesinde yer almayan adayların sınav başvuruları geçersiz sayılacaktır. Şartlarının tamamının sağlanması gerekmektedir. 

  12. Adayların sınava katılabilmek için gerekli şartlara sahip olup olmadıkları, sınav başvurusundaki beyanları dikkate alınarak değerlendirilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulundukları sonradan tespit edilenler; sınav ve mülakatı kazanmış olsalar dahi göreve başlatılmazlar, göreve başlatılmış olanların ise Banka ile ilişikleri derhal kesilir.

Sınav Başvurusu Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?

Sınav başvuruları, 02 Ağustos 2021 - 16 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Banka web sitesi https:// www.halkbank.com.tr bağlantısından da erişilebilecek olan, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden yapılacak; şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Adaylardan, başvuru bedeli olarak 150 TL (Yüzelli Türk Lirası) tahsil edilecektir. Sınav ücreti 02 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 09.00’dan, 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ web sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile yapılabilecektir. EFT, Havale, ATM ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. “Sınav Başvuru Formu” aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak ve son 6 ay içerisinde çekilmiş JPEG formatında vesikalık fotoğraf, sınav başvuru formuna eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan veya belirtilen özellikleri taşımayan fotoğrafla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

Başvurusunu tamamlayan ancak sınava girmeyen adayların yatırdıkları ücretler iade edilmeyecektir. Başvurusu kabul edilen adaylar, sınav yeri ve saatini bildiren sınav giriş belgesini; 31 Ağustos 2021 – 05 Eylül 2021 tarihleri arasında https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden “E-posta adresi” ve “Aday Şifresi” girerek alabileceklerdir. 

Giriş sınavı yazılı aşaması; 5 Eylül 2021 tarihinde Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa olmak üzere 5 farklı sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar, görev yeri Mernis’ten teyit edilen ikamet ili/ilçesi olmak koşuluyla, ilanda belirtilen sınav merkezlerinden birini tercih edebilir. Adaylar sınava girebilmek için, “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte; üzerinde silinti, kazıntı ve bir değişiklik yapılmamış olan, taşıdığı bilgilerden tereddüt duyulmayan, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, TCKN bilgisi içeren Sürücü Belgesi veya geçerlilik süresi devam eden Pasaport ibraz etmek zorundadırlar. Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir. 

Yazılı Sınav Nasıl Olacak?

Sınav, Genel Yetenek Testi’nden oluşacaktır. Genel Yetenek puanı en yüksek adaydan başlayarak, alım yapılacak her bir il/ilçe için ihtiyacın 4 katı aday (son adayla aynı puanı alan adaylar dahil) mülakata çağrılacaktır. Mülakata katılmaya hak kazanan adaylara online kişilik envanteri uygulaması yapılacaktır.

Genel Yetenek Testi:

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan, iş ortamına özel olarak geliştirilmiş ölçme ve değerlendirme aracıdır. Test, mantık yürütme, problem çözme ve eleştirel düşünme sorularından oluşmaktadır. 

Kişilik Envanteri:

Adayların karakteristik özelliklerinin ve temel yetkinliklerinin; ayrıca pozisyona uyumlarının belirlenmesi için kullanılan kişilik ve yetkinlik değerlendirme aracıdır. Banka sınav şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

YORUMLAR 1
  • hsn 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yoktur ama mülakat varsa sıkıntılı bir sınav bu. çünkü adamını bulmak gerek ne yazık ki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!