TCMB KPSS 50 puan ile teknisyen ve mühendis alımı! Başvurular için bugün son gün

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) KPSS 50 puan ile personel alımı devam ediyor. İlan ile tüm başvuru detaylarına ilişkin merak edilen her şeyi açıklayan kurum mühendis ve teknisyen kadrolarında istidam sağlayacak. İşte 2021 TCMB personel alımı başvuru ekranı...

TCMB KPSS 50 puan ile teknisyen ve mühendis alımı! Başvurular için bugün son gün
TCMB KPSS 50 puan ile teknisyen ve mühendis alımı! Başvurular için bugün son gün
GİRİŞ 01.11.2021 10:28 GÜNCELLEME 01.11.2021 10:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 25'i mühendis ve 27'si teknisyen olmak üzere toplamda 52 personel alımı yapacağını açıkladı. Yayınlanan ilan ile başvuru şartlarından tarihine kadar merak edilen tüm detayları duyuran kurum adaylardan en az KPSS 50 puan alma şartı arıyor. İşte 2021 TCMB personel alımı resmi ilan metni...

Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...Altın fiyatları düşüş geldi! 1 Kasım güncel Çeyrek Altın, Gram Altın, Bilezik...

Mazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatlarıMazota (Dizel) ve LPG'ye indirim geldi mii? 1 Kasım güncel akaryakıt pompa fiyatları

Başvurular Ne Zaman Son Erecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 25 mühendis ve 27 teknisyen alımı başvuruları 8 Ekim 2021 tarihi itibari ile başlayıp 1 Kasım 2021 tarihi saat 17.30 itibari ile sona erecek. 

Adaylar gerekli belgeleri TCMB internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresi üzerine yükleyerek online olarak başvurularını kolaylıkla tamamlayabilecek. 

TCMB BAŞVURU EKRANI

Mühendis Alımı Gerekli Belgeler

  • Fotoğraf

  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi

  • Yabancı Dil Belgesi (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE veya CPE)

  • Özgeçmiş

Teknisyen Alımı Gerekli Belgeler

  • Fotoğraf

  • Ortaöğretim mezuniyet belgesi

  • Ön lisans mezuniyet belgesi

  • Sınav Sonuç Belgesi (KPSS Ön Lisans)

  • Askerlik belgesi (Erkek adaylar için)

Başvuru Şartları Neler?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mühendis ve teknisyen alımına ilişkin başvuru şartları açıklandı. İşte şartlar;

Mühendis Alımı Başvuru Şartları

  1. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları taşımak.

  2. 01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak.

  3. 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

  4. En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan lisans programlarında eğitimini tamamlamış olmak.

  5. 01.01.2018 tarihinden sonra yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.

Teknisyen Alımı Başvuru Şartları

  1. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.

  2. 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olmak.

  3. Askerliğini tamamlamış veya askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

  4. Teknisyenlik görevini sürekli olarak yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına engel bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)

  5. 01.01.2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

  6. 2018 veya 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

  7. Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak ve sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

MÜHENDİS ALIMI RESMİ İLAN METNİ
TEKNİSYEN ALIMI RESMİ İLAN METNİ

YORUMLAR 1
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim ekonomi mezunuyum iş bulamıyorum yaşım geçiyor bu sebepten istanbul gaziosmanpaşa ve bayrampaşa kamu memur alımı yaparmısınız aylardır bekliyoruz duyun sesimizi lütfen size yalvarıyorum kadro verirmisiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu