Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 70 KPSS ile personel alımı başladı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 18 adet Sözleşmeli Tekniker ve 1 adet Sözleşmeli Büro Personeli alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların 2020 yılı KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 70 KPSS ile personel alımı başladı!
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 70 KPSS ile personel alımı başladı!
GİRİŞ 27.10.2021 09:01 GÜNCELLEME 27.10.2021 09:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; İstanbul’ da bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine en az 70 KPSS puanı ile personel alımı yapılacak. Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup, başvuru şartları ve başvuru sırasında istenilen belgeler aşağıda yer almaktadır. 

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Başvuru Şartları Neler?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde yer alan şartları taşımak,

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak,

  • 2020 yılı KPSS-P93 (B) puan türünden 70 (Yetmiş) ve üzeri puan almış olmak,

  • Aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmak.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Başvurular, 25.10.2021 tarihinden 01.11.2021 tarihi saat: 17:00 ye kadar (https://sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/girisgecis.aspx?id=pdb) internet adresinden yapılacak ve istenilen belgeler taranılarak elektronik ortama aktarılacaktır. Kurum tarafından talep edilmesi halinde evrakların fiziki olarak ibraz edilmesi gerekecektir.

Adayların, mezun oldukları ön lisans programına uygun pozisyonlara başvuru yapmaları gerekmektedir. Farklı bölüm mezunlarının başvuruları geçersiz sayılacaktır. Adaylar sadece bir unvan (pozisyon) için başvuru yapabilecektir.

Başvuruda İstenilen Belgeler

  1. Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi

  2. KPSS Sonuç Belgesi (İnternet Çıktısı)

  3. Fotoğraf (Başvuru esnasında taranıp elektronik ortama aktarılmak üzere)

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Atama İşlemleri

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, adayların KPSS (B) grubu puanı esas alınacak ve en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıraya konulmak suretiyle, ilan edilen boş kadro sayısı kadar asil, asil sayısının iki katı kadar da yedek sayısı belirlenecektir. Puan sıralaması sonucunda puanların eşit olması halinde; doğum tarihi önce olan adaya, doğum tarihi de aynı olması halinde diploma notu yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.

Atanmaya hak kazananların listesi ile tercih işlemlerinin yapılacağı tarih ve yer Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (www.tkgm.gov.tr) ilan edilecektir. Bu ilan tebligat niteliğinde olup, adaylara başkaca bir duyuru veya tebligat yapılmayacaktır.

Yapılacak olan arşiv araştırması olumsuz neticelenen, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği sonradan tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecek, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

Atanmaya hak kazanıp süresi içerisinde başvurmayanlar, feragat edenler, ataması iptal edilenler veya göreve başladıktan sonra herhangi bir nedenle kurumdan ayrılanların yerine yedek adaylardan puan sıralamasına göre atama yapılacaktır.

İletişim Adresi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı Dikmen Caddesi No:14 Bakanlıklar/ANKARA

Tel : 0(312) 5514517 - 5514716

e-posta : personel.kadro@tkgm.gov.tr

YORUMLAR 3
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim sayın yetkililer lütfen duyun sesimizi kamu personeli yaş sınırında düzeltme yaparmısınız 35 yaş sınırında esneklik yapılsın bu yüzden kamuya yerleşmede zorluk yaşıyoruz birileri duysun okusun bu mesajımı lütfen çok rica ediyorum neolue
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    böylece Türkiye'de işsizlik bitecek değil mi 18 kişiyle
    Cevapla
  • Türkiye, 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır, ihtiyacı olan personeli alıyor. Kariyerde CV'niz var mıdır?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!