Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 4.500 TL maaş ile personel alıyor!

Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesine farklı kadrolarda olmak üzere en az lise mezunu personel alımı yapılacak. Adaylar kıdemlerine ve kadrolarına göre ortalama 4.500 TL maaş alacaklar.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 4.500 TL maaş ile personel alıyor!
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 4.500 TL maaş ile personel alıyor!
GİRİŞ 21.10.2021 17:13 GÜNCELLEME 21.10.2021 17:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilana göre; sözleşmeli personel alımı KPSS sınav puanları esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak ilgili sözleşmeli pozisyonunun 10 katı aday arasından, kurum tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre gerçekleştirilecektir. Peki hangi kadrolara alım yapılacak?

Alım Yapılacak Kadrolar ve Personel Sayısı

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesine;

  • 2 Kadın koruma ve güvenlik görevlisi, 

  • 2 Erkek koruma ve güvenlik görevlisi, 

  • 5 destek personeli (temizlik, basit bakım ve ısıtma) 

  • 1 teknisyen

Ne Kadar Maaş Verilecek?


 

Genel Başvuru Şartları Neler?

  • Türk Vatandaşı olmak, 

  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; 

  1. Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak. 
  2. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. 
  3. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak. 
  • Askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak ya da askerlikle ilgisi bulunmamak, 

  • 2020 ya da 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu en az 60 puan almış olmak (lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türünde) 

  • Son başvuru tarihi olan 12/11/2021 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmakla birlikte 01.01.2021 tarihi itibarıyla 30 (otuz) yaşını bitirmemiş olmak, (01.01.1991 ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.) 

  • Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek. 

  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak. 

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Başvuru Şartları

  • En az iki yıllık ön lisans mezunu olmak, 

  • Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Asıl listeye giren adayların atama için bu belgeyi ibraz etmeleri gerektiğinden belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.) 

  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, 

  • Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak. 

  • Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, 

  • Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak, (Asıl listede yer alan adaylardan bir sağlık kuruluşundan alınan boy-kilo gösterir belge istenecektir.) 

  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95’ten fazla, 75-20=55’ten az olmaması gerekmektedir.)

Sözleşmeli Destek Personeli Başvuru Şartı

En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Sözleşmeli Teknisyen Başvuru Şartı

Meslek liseleri veya teknik liselerin Elektrik, Elektronik bölümlerinden ya da Elektrik elektronik teknolojisi alanından mezun olmak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular 01/11/2021 günü başlayıp, 12/11/2021 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruların, 12.11.2021 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir 

Adaylar başvurularını 1 Kasım – 12 Kasım 2021 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinden yapacaktır.

Adaylar bu ilanda yer alan yalnızca bir sözleşmeli pozisyon için başvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona başvurusu tespit edilen adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır. 

Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir. 

YORUMLAR 1
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet büyüklerim ütfen duyun sesimizi kamu personeli yaş sınırında düzeltme yaparmısınız 35 yaş sınırında esneklik yapılsın bu yüzden kamuya yerleşmede zorluk yaşıyoruz birileri duysun okusun bu mesajımı lütfen çok rica ediyorum yaşı 35 40 arası olanlar ölsünmü yapmayın ne olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Yerel seçim; Panorama; Son durum