GSB 652 yurt yönetim memuru alımı devam ediyor! 60 KPPS ile başvuru imkanı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 kişilik yurt yönetim personeli alımı yapacağını duyurdu. İlana başvurular 31 Ocak 2022’de başlayacak olup ilanın detayları ve başvuru şartları haberimizde yer alıyor.

GSB 652 yurt yönetim memuru alımı devam ediyor! 60 KPPS ile başvuru imkanı...
GSB 652 yurt yönetim memuru alımı devam ediyor! 60 KPPS ile başvuru imkanı...
GİRİŞ 03.01.2022 09:04 GÜNCELLEME 03.01.2022 09:05

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatı İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak yurt yönetim personeli boş pozisyonları için 652 yurt yönetim personeli alımı yapıyor. Başvuru yapacak adayların 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmaları ve yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. Peki ilanın başvuru şartları neler?

Yurt Yönetim Memuru Başvuru Şartları Neler?

Adaylardan GSB Yurt Yönetim memuru alımı ilanına başvuru yapabilmeleri için belirtilen bazı genel ve özel niteliklere sahip olmaları gereklidir.

Buna göre;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

  • 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak,

  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak,

  • Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

  • Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

  1. Adayların başvurunun son günü itibarıyla aranan şartlara haiz olması gerekmektedir.
  2. Adayların öğrenim düzeylerinin ve cinsiyetlerinin başvuru yapılacak pozisyona ve gruba uygun olması gerekmektedir.
  3. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.
  4. Başvuru esnasında beyan edilen bilgilere dair belgeler ile diğer belgeler yerleştirilmeye hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

 

GSB Başvuruları Ne Zaman?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını, 31 Ocak 2022 (10:00) – 04 Şubat 2022 (17:00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

2) Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden başvuru yapmayan adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

3) Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4) Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

5) Adaylar, başvuru şartlarını taşıdığı farklı pozisyonlardan sadece biri için başvuru yapabileceklerdir.

6) Adayların öğrenim düzeylerinin ve cinsiyetlerinin başvuru yapılacak pozisyona ve gruba uygun olmasından, başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!