KPSS ne zaman düzenlenecek? 2022 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi belli oldu!

Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında fırsata çevirmek isteyen milyonlarca aday 2022 yılında düzenlenecek KPSS oturumları için gün sayıyor. ÖSYM tarafından organize edilen sınavdan elde edilen puanlarla, açılan iş ilanlarına başvuru yapabilecek. Memur olma fırsatını kaçırmak istemeyen adaylar 2022 KPSS sınav ve başvuru tarihlerini öğrenmek istiyor. Peki KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınavları ne zaman?

KPSS ne zaman düzenlenecek? 2022 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi belli oldu!
KPSS ne zaman düzenlenecek? 2022 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi belli oldu!
GİRİŞ 06.01.2022 09:14 GÜNCELLEME 06.01.2022 09:14

KPSS başvuruları her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. KPSS ortaöğretim (lise) ve ön lisans sınavları 2 yılda bir düzenlenmesi sebebiyle bu yıl başvurularda yoğunluk olması bekleniyor. 4 yıllık fakültelerden mezun olan öğrenciler için ise KPSS lisans sınavları her sene düzenleniyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2022 yılına ait sınav ve başvuru tarihlerini içeren takvimi sınav hazırlıklarına başlayanlar için paylaştı. Başvuru tarihlerini kaçıranlar için geç başvuru da yapılabilirken, adaylar geç başvurularda sınav ücretini %50 artırımlı olarak alıyor. Çalışma planını sınavların kaç gün kaldığına göre yapacak adaylar 2022 KPSS ne zaman? sorusuna cevap arıyor. İşte ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimi...

2022 LGS ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sınavı tarihlerini duyurdu!2022 LGS ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sınavı tarihlerini duyurdu!

2022 KPSS Başvuru Takvimini ÖSYM Açıkladı!

KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans sınav tarihleri açıklandı. 4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı sınavlarda Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi oturumları düzenlenecek. İşte detaylı başvuru ve sınav tarihleri;

KPSS lisans sınavı başvuruları 24 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KPSS ön lisans sınavı başvuruları 3-15  Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

KPSS ortaöğretim sınavı başvuruları 1-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılır. T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar aktif olan başvurular kısmından yukarıda belirtilen takvimi dikkate alarak başvurularını yapabilir. Adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları için anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatırması gerekmektedir. Dileyen adaylar ÖSYM e-Ödemeler bölümünden banka/kredi kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.

2022 KPSS Lisans Ön Lisans ve Ortaöğretim Sınav Takvimi!

Kamu Personeli Seçme Sınavı her bir kademe için ayrı ayrı gerçekleştirilecek. Lisans öğrencilerinin gireceği Genel Yetenek-Genel Kültür sınavları 31 Temmuz'da, KPSS Alan Bilgisi oturumu 6-7 Ağustos'ta, KPSS ÖABT, 14 Ağustos'ta düzenlenecek.

2 yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının katılacağı KPSS ön lisans sınavı ise 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Lise mezunu adayların katılabileceği KPSS ortaöğretim sınavı ise 6 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek.

KPSS Oturumlarında Kaç Soru Soruluyor?

4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavlarında toplam 120 soru sorulur,

Eğitim Bilimleri sınavında 80 soru,

Alan Bilgisi sınavında 40'ar soru,

ÖABT sınavında ise 75 soru adaylara yöneltilir.

Lise mezunlarının katılacağı ortaöğretim sınavında Genel Kültür-Genel Yetenek bölümünden toplam 120 soru, Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT-1) sınavında 120, DHBT-2 oturumunda ise 20 soru sorulur.

2 yıllık fakülte mezunlarının gireceği ön lisans sınavlarında Genel Kültür-Genel Yetenek bölümünde 120 soru DHBT-1 ve DHBT-2 sınavlarında ise 20'şer soru yöneltilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?