3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 2022 ek gösterge müjdesi verildi!

Meclis'in gündeminde bulunan öğretmenlik meslek kanunuyla öğretmenler 3600 ek göstergeye kavuşacak. Polis, hemşire ve din görevlileri gibi diğer meslek grupları da yeniden gözden geçirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, teklifin Mayıs ayında TBMM’ye sunulacağını kaydederek, “Şubatta açıklama yapabiliriz” dedi. 3600 ek gösterge ile emeklilere aylık 760 lira ile 800 lira arasında bir artış yaşanması öngörülüyor. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsar?

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 2022 ek gösterge müjdesi verildi!
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? 2022 ek gösterge müjdesi verildi!
GİRİŞ 01.02.2022 15:48 GÜNCELLEME 01.02.2022 15:48
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından çalışma hayatını yakından ilgilendiren başlıklarla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, son dönemde 3600 ek gösterge meselesine yoğunlaştıklarını kaydetti. Bu konuda kurumlar arasında görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Bakan Bilgin müjdeyi verdi. Peki 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

Ek gösterge ne zaman çıkacak?

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Dört meslek grubuyla birlikte başka grupları içine alan statüler var. Avukatlar var, hukukçular var, il müdürü var mesela. Ona bağlı birisi mesela sağlık şube müdürü. Bu statüleri yeniden adil şekilde çalışıyoruz. Ama o düzenlemeyi yapacağız. 3600’de dediğim gibi biz adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. İl müdürü 3600, ona bağlı memur 3600 olmaz. Daha kapsamlı, adalet duygusunu zedelemeyen, statüler arası farklılaşmayı koruyan, onların dışında başka rakamlar ek göstergeler koyabiliriz. Biz alternatif şeyler yapıyoruz. En adil, en uygun düzenlemeyi yapıyoruz. Çok alternatif var ama bunu teke indirmeye çalışıyoruz’’ dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA VE İKRAMİYELERİNDE DE ARTIŞ OLACAK!

Öğretmenlerin ardından sırada polis, hemşire ve din görevlileri var. Ancak kapsam dışı kalan diğer unvanların da gözden geçirilmesi söz konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ek gösterge çalışmalarını tamamladı. İlgili Bakanlıklar arasında yapılacak görüşmelerin ardından taslak metne son şekli verilecek.

3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?

EN GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

Binlerce kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge konusunda yapılan teknik görüşmelerde sona yaklaşılırken Bakan Bilgin açıklama yaptı. Bilgin, "Mayıs ayında 3600 ek gösterge Meclis’e gelebilir. Kurumlar arası teknik çalışmalar devam ediyor. Tahmin ediyorum şubat ayında bir açıklama yapılır" dedi. Öte yandan birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılacak. Yapılacak düzenlemede polis, öğretmen, sağlık çalışanı, kamuda çalışan diğer meslek grupları ve din görevlilerini de kapsayacak şekilde çalışma yapılacak’’ dedi.

Ek gösterge nedir?

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz.

Bu sebepten dolayı da bir süredir 3600 ek gösterge için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacak.

 

YORUMLAR 62
  • Serif genc 2 yıl önce Şikayet Et
    Alt a kalanin cani ciksin iki yillik mezunlar ve diger memurlar sahipsiz onlara birsey yok degilmi o zaman secimde oyu alirlar goreceksiniz polise ogretmene hemsireye ve imama versinler onlarda kendilerine oy vermeyecek goreceksiniz aha ben buraya yaziyorum
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetli memurlar kadrosunda çalışan 3600 ek gösterge verilsin sayın bakanım zaten düşük maaş alıyoruz
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmetli kadrosu kaldırılsın
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ezilen ve gör görülen hizmetli memur arkadaşlar unutulmamalı
    Cevapla
  • Tuğba 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen haksızlık yapılmadan 3600 ek gösterge bütün memurlara verilsin..
    Cevapla
  • Memur 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız lakin aynı kurum içindeki memurları bile ayırıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?