ASDEP sonuçları ne zaman açıklanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 bin kişilik personel alım ilanına, 10 - 20 Ocak 2022 tarihleri arasında binlerce kişi başvuru yaptı. Personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 3 katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacak. Peki ASDEP sonuçları ne zaman açıklanacak?

ASDEP sonuçları ne zaman açıklanacak?
ASDEP sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 03.02.2022 08:55 GÜNCELLEME 03.02.2022 09:05

10 Ocak'ta başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuruları için verilen süre 20 Ocak 2022 tarihinde sona erdi. Başvuru yapan adayların 1500 ASDEP personeli olacak. 4500 personel ise meslek uzmanı avukat, bakım personeli, idari personel sosyal çalışması, çocuk gelişimci, psikolog, sosyolog gibi meslek personeli olarak görev alacak. Peki ASDEP başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

ASDEP başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ASDEP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2022 ASDEP sonuç tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak yapılan açıklamaya göre, personel pozisyonlarına başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, alınacak personel sayısının 3 (üç) katı kadar aday sınava katılmaya hak kazanacak.

Bakanlıktan gelen duyuru ile, " Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin bilgileri Bakanlığın resmi internet sayfasında (www.aile.gov.tr) ve Kariyer Kapısı İşe Alım Platformunda (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden görüntüleyebilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır" denildi.

ASDEP NEDİR?

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir Programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın sağladığı sosyal yardımların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı yerinde, etkin bir şekilde denetlenebilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...