YTB en az 60 KPSS puanı ile personel alımı yapacağını duyurdu! Başvuru için son 6 gün...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı KPSS 60 puan ile personel alım ilanı yayınladı. 5 pozisyon için sınav düzenleyecek olan kurum en az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacak. İşte başvuru şekli...

YTB en az 60 KPSS puanı ile personel alımı yapacağını duyurdu! Başvuru için son 6 gün...
YTB en az 60 KPSS puanı ile personel alımı yapacağını duyurdu! Başvuru için son 6 gün...
GİRİŞ 28.06.2022 09:27 GÜNCELLEME 28.06.2022 09:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” kapsamında personel alımı başlattı. Temizlik Görevlisi, Şoför, Boyacı, Elektrik Teknikeri ve Programcı kadrolarında görevlendirme yapacak olan kurum, adaylardan en az lise mezunu olma şartı arıyor.

SON BAŞVURU NE ZAMAN

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı personel alımı başvuruları 20 Haziran 2022 tarihi itibari ile başladı. Adaylar 4 Temmuz 2022 tarihine kadar Oğuzlar Mah. Mevlana Bul. No: 145 Balgat/Çankaya/ANKARA adresinde yer alan başkanlığın ana hizmet binasına elden veya posta yoluyla yapılacak. 

GEREKLİ BELGELER NELER?

1- Fotoğraflı “İş Talep Formu” (Başkanlığın internet sitesinin Duyurular bölümünden temin edilebilir).

2- Başvuru şartlarına uygun KPSS puan belgesinin kopyası.

3- Diploma/mezuniyet belgesinin kopyası (e-Devletten alınabilir).

4- Nüfus kayıt örneği belgesi (e-Devletten alınabilir).

5- Yerleşim yeri (ikametgâh) belgesi (e-Devletten alınabilir).

6- Adli sicil belgesi (e-Devletten alınabilir).

7- SGK tescil ve hizmet dökümü belgesi (e-Devletten alınabilir).

8- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devletten alınabilir).

9- Destek Personeli (Temizlik Personeli) pozisyonu için varsa temizlik ve/veya hijyen sertifikasının kopyası.

10- Destek Personeli (Boyacı) pozisyonu için İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu veya Üniversiteler tarafından verilen İnşaat Boyacısı/Boyacı belgesinin kopyası.

11- Destek Personeli (Şoför) pozisyonu için sürücü belgesi (arkalı-önlü), psikoteknik belgesi ve SRC2 belgesinin kopyası.

12- Programcı pozisyonu için yükseköğretim kurumlarının bilgisayar programcılığı ile ilgili olmayan bölümlerinden mezun olanların bilgisayar programcılığı alanına ilişkin ders aldığını gösterir belge veya bu alanda Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın kopyası.

13- Programcı pozisyonu için YDS veya dengi puan belgesinin kopyası.

14- Programcı pozisyonu için varsa .NET/C#/ASP.NET sertifikasının kopyası.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
ç) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 2- 01.01.1987 ve sonrası doğumlu olmak.

3- Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

4- ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan lisans mezunları için KPSS P(3), ön lisans mezunları için KPSS P(93) ve ortaöğretim mezunları için KPSS P(94) puan türünden en az 60 puan almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak suretiyle yapılacak olan puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı adayın içerisinde bulunmak.

5- Adaylar sadece bir pozisyon unvanı sınavına başvurabilecektir. Birden fazla pozisyon unvanına yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

6- Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle sözleşmesi kurumlarınca feshedilenler ile sözleşme dönemi içerisinde hizmet sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin, başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ancak, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı feshedenler söz konusu bir yıllık bekleme süresi şartına tabi değildir.

RESMİ İLAN METNİ

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • OLMUYOR 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen İşçi alımlarında YAŞ SINIRI KALDIRILSIN. 35 Yaş üstü insanlar ne yapacak???
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaş sınırı yok ki zaten kaldırıldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde