İŞKUR'dan ortaöğretim mezunu büro personeli alımı devam ediyor!

Türkiye iş Kurumu tarafından yayınlanan ilana göre, özel sektör bünyesine 510 kişilik büro personeli alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve 18 yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Peki İŞKUR başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR'dan ortaöğretim mezunu büro personeli alımı devam ediyor!
İŞKUR'dan ortaöğretim mezunu büro personeli alımı devam ediyor!
GİRİŞ 06.07.2022 09:26 GÜNCELLEME 06.07.2022 09:26

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye genelinde 510 kişilik büro personeli alımı yapacağını duyurdu. Başvuru yapacak adayların en az ortaöğretim (lise) mezunu olmaları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gibi kriterleri taşımaları gerekmektedir. Adaylar, haberimizin içerisinde yer alan ‘’Başvuru’’ linkine tıklayarak tercih ettikleri ilana başvuru yapabilir veya CV’lerini ilgili personele yollayabilir. Söz konusu istihdam özel sektör kurumlarına yapılacak olup, başvuru ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için açıklıyoruz. İşte detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Büro personeli ilanına başvuru yapacak adayların genel olarak aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  2. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

  3. Kurumların belirlediği özel şartlara sahip olmak,

  4. Sağlık probleminin olmaması,

  5. En az lise mezunu olmak, ( önlisans lisans mezunları için ilanlar da yer almaktadır)

  6. İlanların özel başvuru şartlarında yer alan yaş aralığında olmak,

  7. Office programlarına hakim olmak,

  8. Güler yüzlü olmak.

BÜRO PERSONELİNİN GÖREVLERİ

Büro memuru, ofis ve büro gibi ortamların günlük işleyişlerinin aksamadan devam etmesini sağlayan kişidir. Ofis içi iletişim ve yazışma işlerinin çoğu kısmını üstelenen bu kişiler, aynı zamanda firmanın dışa açılan yüzü olarak da görev yapabilirler. Büro memuru iş ilanı yayınlayan firmalar, işe alacakları kişilerden; günlük yazışmaları yapmak, dökümler alıp dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle temas kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla bağlantıyı oluşturmak gibi işleri yerine getirmelerini beklerler. Büro memuru iş ilanları veren firmaların kriterleri, çalışma alanlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firma, işe alacağı büro personelinin dil bilmesini isteyebilirken; muhasebe ofisleri, kendileri için çalışacak kişilerden iş ile ilgili programları kullanabilmelerini bekleyebilmektedir. Büro memuru ilanları oluşturan firmalar, bütün adaylardan; aktif olarak bilgisayar kullanabilmelerini isterler. Ekip çalışmasına yatkın, düzgün bir diksiyona ve iş disiplinine sahip olan kişilerin, büro memurluğu yapma konusunda gereken vasıfları taşıdıkları görülmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İŞKUR tarafından yayımlanan büro memuru alımı ilanlarına başvuru yapmak için, İŞKUR’un üye profiline e-Devlet üzerinden online olarak kayıt girerek yaptırmanız gerekmektedir. Sonrasında başvuru yapmak için ''BURAYA'' tıklayarak size uygun il ve ilçelerdeki ilanları görebilir ve başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR KAYIT İŞLEMLERİ

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Alçakça anlaşmayı duyurdu!