PMYO başvuru sonuçları ve sınav tarihi ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Polis Akademisi’ne bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi için başvuru süreci tamamlandı. TYT sınavından en az 250 ham puan alan adaylar, puan sıralamasına göre değerlendirilecek. Peki PMYO başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

PMYO başvuru sonuçları ve sınav tarihi ne zaman açıklanacak?
PMYO başvuru sonuçları ve sınav tarihi ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 11.08.2022 13:42 GÜNCELLEME 11.08.2022 13:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı için başvurular sona erdi. Polis olma hayali kuran öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Kadın ve erkek adaylar hem sözlü hem de fiziksel sınava tabii tutularak, polis olmak için ter dökecek. 

SINAV ESASLARI 

Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Sınavlar ve değerlendirme; Fiziksel Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı olmak üzere iki aşamada yapılır. İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı yapılacaktır. 

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan hükme göre ön sağlık kontrolü, fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı komisyonlarının kararları kesindir, itiraz edilemez.

PMYO BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PMYO başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bilgi verilmedi. Başvurular 5 Temmuz - 05 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 2022 Yılı PMYO Giriş Sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden (www.pa.edu.tr) duyurulacak.

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

UYARI: Erkek adayların ön sağlık kontrolüne sakal tıraşlı olarak gelmeleri gerekmektedir.

FİZİKSEL YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziksel yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziksel yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziksel yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar. Hakkında “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler.

UYARI: Fiziksel yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı www.pa.edu.tr adresli internet sayfasından duyurulacaktır.

UYARI: Adayların Fiziksel Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır. 

MÜLAKAT SINAVI

Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Mülakat sınavında adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre değerlendirilir Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

1) Konu hakkında bilgi düzeyi,

2) Kendisinden istenileni kavrama,

3) Özgüveni,

4) İfade etme yeteneği,

5) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    250 puan üstü alan matematiği dersleri iyi 165 175 cm boylu zayıf cılız öğrenciler hadi iyisiniz.geçen çevik kuvvet polislerini izledim tamam temiz yüzlü okumuş çocuklar ayaklarına taş değmesin ama o ne ya tıfıl zayıf bir parça çocuklar.aklıma o eski lise mezunu yazları tarlada bağda bahçede çalışmış iç anadolulu akdenizli karadenizli elma yanaklı kara yağız kemikli 180 190 boylarında yada 170 lik atletik gençler ellerinde jop yeşil mont kask valla onların 10 tanesi şimdikilerin 100 tanesine bedeldi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir