E-Devlet üzerinden 600 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?

Aile Destek Programı ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla en fazla 12 aylık ödeme dönemi ile sınırlı olmak üzere, hanelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için 450-600 TL tutarları arasında değişen aylık yardım ödenmesini içeren bir yardım programıdır. Peki aile destek paketi başvuruları nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

E-Devlet üzerinden 600 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?
E-Devlet üzerinden 600 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 14.09.2022 15:54 GÜNCELLEME 14.09.2022 15:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Başvuru yapan adayların sonuçları bir ay içerisinde neticelendiriliyor ve başvuruda ibraz edilen IBAN numarasına 12 ay boyunca belirtilen tutar yatırılıyor. Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ NE KADAR?

Hanelerin kişi başına düşen gelir tutarları için geçerli olan gelir aralıkları ile bu gelir aralıklarında uygulanacak yardım ödeme tutarları şu şekildedir:

  1. Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL ve altında olan haneler için aylık 600-TL ödenir.

  2. Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 450 TL’nin üzerinde olup 911,15 TL ve altında olan haneler için aylık 550-TL ödenir.

  3. Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 911,15 TL’nin üzerinde olup 1372,30 TL ve altında olan haneler için aylık 500-TL ödenir.

  4. Hane içinde kişi başına düşen gelir tutarı 1372,30 TL’nin üzerinde olup 1833,45 TL’den az olan haneler için aylık 450-TL ödenir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuran kişinin şu şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olması,

  • Mavi Kart sahibi olmaması,

  • Yerleşim adresinin yurt içinde olması,

  • 18 yaşından büyük olması,

  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yapan vatandaşın yerleşim yeri adresinin bulunduğu ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapılabilir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Hak sahibi hanelere yapılacak ödemeler, hak sahipliği kararının alındığı Mütevelli Heyeti kararı tarihini içeren ay için başlar ve takip eden ay içinde ilk ödeme gerçekleştirilir. 

2022 yılı Ağustos ayı ile 2023 yılı Ağustos ayı arasındaki 12 aylık dönemde uygulanacak Aile Destek Programının son ödeme dönemi olan 2023 yılı Ağustos ayı ödemesi takip eden Eylül ayı içinde gerçekleştirilerek program sonlandırılacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Yalniz kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    ENGELLİ İNSANLARIN BAŞ VURMASINA GEREK KALMADAN ONLARA DİREK VERİLMELİ BENCE SAYGILARIMLa
    Cevapla
  • Bursalı16 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim ptt hesabıma 600 tl yatmış. Devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Emeği geçenler saolsun
    Cevapla
  • Barakuda5653 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı muttezerlar devlet veriyor yalan konuşmayın zaten burada yazanlar alırsa hakkım haram olsu hainler
    Cevapla
  • kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    evliyim 2 çocuğum var işsizim ve bana ret verdiler... kime şikayet edebilirim bakıyorum yok.... bana vermiyorsan kime veriyorsan? 2 çocuk var evliyim işsizim.. daha ne istiyorsun? ve ret veriyorlar
    Cevapla
  • Pukay 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence birazda olsa yardım verilmeli misal ben işsizim gelirimyok sskyok 55yasindayim retoluyor geliri iyi olana cikiyor benim taşınır taşınmaz bisimyok açım aç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu