Mersin

Avukatlar Haftası

13:43 07 Nisan 2016
Avukatlar Haftası

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Avukatlar Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Antmen, baroda düzenlediği basın toplantısında, avukatların hak arama mücadelesinde kendisine güvenen insanları yarı yolda bırakmadıklarını ve verdikleri hizmette toplum yararı gözettiklerini belirtti.

Mersin Barosu olarak meslek içi eğitimler verdiklerini anlatan Antmen, Mersin Adliyesi önünde stant açarak vatandaşlara haklarını anlattıklarını aktardı.

Avukatlık mesleğine saygı gösterilmesini isteyen Antmen, "Diyoruz ki 'avukatsız iş yapmayın.' 2015 yılında yaklaşık 950 davada insanımıza ücretsiz avukat tahsis ettik. Ceza davalarındaysa kişinin mağdur olup olmamasına, şüpheli olup olmamasına bakmadan ücretsiz avukat veriyoruz. Meslektaşlarımız, bunu para için yapmıyor. Hak mücadelesinde halkımızı yalnız bırakmamak için yapıyor. Ceza mahkemelerindeyse avukatlarımız, 2015 yılında 25 bin civarında dosyaya baktı. Bir tek şey istiyoruz, avukatlık mesleğine gereken saygının gösterilmesi." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorununun terör sorunu olduğunu ifade eden Antmen, terörün bir an önce bitirilmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.