Mersin

Silifke'de "Tarım Günleri" etkinliği

14:18 27 Nisan 2016
Silifke'de "Tarım Günleri" etkinliği

Silifke ilçesinde yetişen tarım ürünlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen "Tarım Günleri" etkinliği başladı.

Silifke Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Tarım Günleri kapsamında düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve halk oyunları gösterileriyle start aldı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, törende yaptığı konuşmada, bu yıl "Tarım Günleri" olarak düzenlenen etkinliğin önümüzdeki yıllarda "Tarım Fuarı" adı altında yapılacağını bildirdi.

Silifke'nin geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve çok farklı zenginlikleri bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Cinbir, şöyle dedi:

"Silifke, 2 bin 300 yıldır insan yaşamının var olduğu tespit edilen bir kent. Bir çok kalesi var, antik kenti var. Yani çoğu ilde olmayan bir kapasiteye, potansiyele sahip. Silifke, Akdeniz'i ısıtan bir güneştir diyoruz aslında."

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise, Tarım Günleri'nin ilçe tarımı açısından önemli olacağını belirtti.

Kaynar, şunları kaydetti:

"Amacımız, üretici çiftçilerimize, eğitim, tanışma ve paylaşma fırsatı sunmak. Bu nedenle etkinliğimizi çok önemsiyoruz. İnsanoğlu var olduğu sürece tarım önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir. İlçemiz bir tarım kentidir. Bu etkinlikte, başta çileğimiz olmak üzere ilçemizde yetişen ürünler Türkiye'deki tarımsal sektörlerin de katılımıyla en iyi şekilde tanıtılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.