Mersin

Mersin'de "Giysi Toplama Kutuları Projesi"

18:16 03 Haziran 2016
Mersin'de "Giysi Toplama Kutuları Projesi"

Toroslar Belediyesi ile Yardım ve İyilik Vakfı Mersin Huzurevi tarafından dar gelirli vatandaşların yararlanması için hazırlanan "Giysi Toplama Kutuları Projesi"nin ön protokol sözleşmesi imzalandı.

Toroslar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, imza töreninde yaptığı konuşmada, 12 yıllık görev süreleri içerisinde geri dönüşüm konusunda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Projeyle, kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil eşyalarının giysi toplama kutuları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Tuna, vatandaşların kullanmadıkları fazla eşyaları bu kutulara koyarak değerlendirmesini istedi.

Projenin ramazan ayının öncesinde başlatılmış olmasının önemine değinen Tuna, şöyle devam etti:

"Bu proje Türk milletinde var olan yardımlaşma ve dayanışma ruhunu da ön plana çıkartacak. Yardım ve İyilik Vakfı Mersin Huzurevi ile hayata geçirdiğimiz bu proje ile vatandaşlarımız evde kullanmadıkları giysi, ayakkabı, battaniye, oyuncak, nevresim gibi tekstil malzemelerini ilçemiz genelinde yerleştireceğimiz giysi toplama kutularına bırakabilecekler. Biz de belediye olarak bu malzemeleri ayrıştırarak, yapılacak temizliğin ardından ihtiyaç sahibi insanlarımıza vereceğiz. Amacımız, insanlarımızın mutlu olmasına vesile olmaktır. Bu yönde herkesin hassasiyet göstermesini ve destek vermesini bekliyoruz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum."

Yardım ve İyilik Vakfı Mersin Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem ise projenin bir paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sosyal projelere önem veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tuna, huzurevinin giriş kapısına yerleştirilen "Giysi Toplama Kutuları"nı inceleyerek, kullanmadığı fazla giysileri kutulara koydu.

Projenin ilk etabında Toroslar ilçesine 100 giysi toplama kutusunun konulacağı bildirildi.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.