Mersin

İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı

13:01 31 Mart 2018
İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Eğer bizim çocuklarımız ne kadar nitelikli, ne kadar vasıflı yetişirse Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması da o kadar hızlı olacaktır. Tabii bunu yaparken sadece bilgiyle donanımlı hale getirmek yetmiyor. Değerlerimizi de muhafaza ederek dünyada bu yarışa katılmalıyız." dedi.

Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 40-50 yılda yaşanacak değişimin artık birkaç ayda gerçekleşebildiğine dikkati çeken Elvan, ülkelerin adeta büyük bir yarış içerisinde olduğunu anlattı.

Elvan, ülkelerin "pastadan daha fazla pay alma" çabası içerisinde olduğunu, böyle bir ortamda sorumlulukların da çok büyük olduğunu dile getirdi.

Eskiden gelişme ve kalkınmanın en önemli unsurunun fiziki sermaye olduğunun altını çizen Elvan, "Bugün, özellikle 20. yüzyılın üçüncü çeyreğinden itibaren fiziki sermayenin yerini beşeri sermaye almıştır. Siz beşeri sermayede ne kadar güçlüyseniz ülke olarak o kadar güçlüsünüz demektir. Peki beşeri sermayedeki gücü nasıl ve ne şekilde sağlayacağız. İşte bunu eğitimle sağlayacağız. İnsana odaklanacağız. Eğitim kalitemizi, her alandaki kalitemizi artırmaya odaklanacağız." diye konuştu.

Elvan, 2023 yılına ilerlerken eğitim alanında neler yapılması gerektiğiyle ilgili Kalkınma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının tam 10 saat süren görüşme gerçekleştirdiğini anımsatarak, "11. Kalkınma Planı Hazırlık Çalışmaları Açılış Toplantısı'nda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 vizyonunu şöyle ifade etti, dedi ki 'Her alanda kaliteyi artırmaya hedeflenmeliyiz.' Evet kaliteyi artırmak... Fiziki alanda son 10 yılda büyük kazanımlar, başarılar elde ettik. Bundan sonraki süreçte kaliteyi daha da artırmamız gerekiyor ki küresel ölçekte daha güçlü olalım ve dünyada daha fazla söz sahibi olalım, refah düzeyimizi daha da yükseltelim." ifadesini kullandı.

- "Değerlerimizi de muhafaza ederek dünyada bu yarışa katılmalıyız"

Elvan, üzerilerine çok büyük görevler düşen il milli eğitim müdürlerinin Türkiye'nin geleceğini belirleyecek kişiler olduğunu aktardı.

İl milli eğitim müdürlerinin çocukları geleceğe hazırlayan kişiler olduğunun altını çizen Elvan, şöyle devam etti:

"Eğer bizim çocuklarımız ne kadar nitelikli, ne kadar vasıflı yetişirse Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması da o kadar hızlı olacaktır. Tabii bunu yaparken sadece bilgiyle donanımlı hale getirmek yetmiyor. Değerlerimizi de muhafaza ederek dünyada bu yarışa katılmalıyız. Bir tarafta değerlerimiz diğer tarafta o bilgi gücümüz ikisini de topladığınız anda Allah'ın izniyle bizim karşımızda duracak hiçbir güç yok."

Elvan, herkesin "Ben bu ülke için ne yapabilirim, bu çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştirebilirim" anlayışı içerisinde hareket etmesi halinde Türkiye'yi kimsenin tutamayacağını belirtti.

Gelişmiş denilen ülkelerin de kapasitelerinin bilindiğini aktaran Elvan, "Hiçbir zaman kendinizi küçümsemeyin. Siz o kadar büyük değerlere sahipsiniz ki siz o kadar büyük bir genç nesle sahipsiniz ki eğer biz bunu iyi yönlendirirsek, bu vatan, bu millet, bu devlet için şu ay yıldızlı al bayrağımız için, vatanına, milletine, devletine, bayrağına sadık insanlar yetiştirebilirsek bizi kimse tutamaz. Onun için her bir milli eğitim müdürümüze çok büyük sorumluluk düşüyor." dedi.

Elvan, milli eğitim müdürlerinde bulunan motivasyonun öğretmenlere de aktarılmasını isteyerek, bu sayede onların da bu gücü öğrencilerine yansıtacağını söyledi.

"Bu ülke, bu vatan bizim. Bizim başka gidecek bir yerimiz yok." diyen Elvan, "Onun için bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Bu noktada da en kritik konumda olan da il milli eğitim müdürlerimiz. Sizin başarınız Türkiye'nin başarısı demektir. Türkiye'nin gücü demektir. Onun için ben bu başarıyı sizlerin göstereceğinize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Hepiniz bir lidersiniz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da eğitim alanında büyük yatırımların yapıldığını anımsatarak, çalışmalardan dolayı Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'a teşekkür etti.

Yatırımların sadece binalarla olmayacağını vurgulayan Fakıbaba, "Burada fiziki binalar yetmez. Bizleri yetiştiren sizlersiniz. Çok değerli öğretmenler ve idareciler olmadığı sürece emin olun bu binalar ne kadar güzel olursa olsun sizlerin katkıları benim, Sayın Bakanımız ve hükümetimiz için çok önemli." dedi.

Fakıbaba, il müdürlerinin, öğretmenlerin takip ettiği birer lider olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hepiniz bir lidersiniz ve binlerce öğretmeniniz var. Öğretmen arkadaşlar hep sizi takip ediyorlar, nasıl konuşuyorsunuz, giyiniyorsunuz, içiyorsunuz, siyaset yapıyor musunuz. Biraz önce Sayın Bakanımız ne kadar güzel söyledi. Siyaseti bizler yapabiliriz ama bir öğretmen, tarım il müdürü, bir sağlıkçı siyaset yapmaz. Sadece ve sadece hiç ayrım yapmadan bütün vatandaşına eşit bir şekilde hizmet verir. Ben gözümü kapatıyorum bir 15 yıl öncesine gidiyorum. Benim çalışma arkadaşlarım da var Urfa'da. 15 yıl önce Mersin, Urfa, Amasya, Sivas nasıldı, Allah rızası için soruyorum. Gözümü açtığım zaman 15 yıl sonrasını görüyorum. Ne kadar büyük fark var değil mi? Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda ne kadar güzel şeyler."

Eğitimcilerin yaptığı işin önemine işaret eden Fakıbaba, "Şanlıurfa gibi bir yerde Sayın Valimize gidiyorum. Diyor ki 'anaokulunda okullaşma oranımız kaçtır biliyor musunuz Sayın Bakanım?' Ben de tahmin ediyorum, eskilerden kalmışız, herhalde yüzde 30, 40 falan. 'Yüzde 95'i yakaladık' diyor, yüzde 95. Şanlıurfa'da yüzde 95. Ben Bakanıma çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Urfa İl Milli Eğitim Müdürü'nü de burada kutluyorum. Emin olun hepiniz bir lidersiniz. Yaptığınız iş o kadar önemli ki sizin yerinizde olmak isterdim. Bakın çok samimi olarak söylüyorum. Çünkü eğitim, eğitim, eğitim, para değil. Parayı bulursunuz ama eğitimi olan insan parayı yakalar ama parası olan adamın eğitimi yakalama imkanı olmayabilir." ifadesini kullandı.

Törenin ardından bakanlar, yenilenen Suphi Öner Öğretmenevi'nde incelemede bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.