Mersin

Mersin'de Dünya Kudüs Günü'nde eylem

14:58 08 Haziran 2018
Mersin'de Dünya Kudüs Günü'nde eylem

Mersin'de, "Dünya Kudüs Günü" kapsamında düzenlenen eylemde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail protesto edildi.

HÜDAPAR İl Başkanlığı tarafından organize edilen eylemde partililer, merkez Akdeniz ilçesindeki Hulusi Efendi Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra parti binasına yürüdü.

Ellerinde, "Siyonist İsrail, Kudüs toprakların defol", "Kahrolsun İsrail ve ABD", "Filistin Direnişi onurumuzdur", "Kudüs halkı yalnız değildir" gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşıyan grup, ABD ve İsrail aleyhine slogan attı.

HÜDAPAR İl Gençlik Kolları Başkanı Rıdvan Karakaya, grup adına yaptığı açıklamada, Kudüs'ün İslam tarihi boyunca önemli bir konumunun olduğunu söyledi.

Kudüs'ün mukaddes bir şehir olduğunu ifade eden Karakaya, "Bunun en önemli sebebi ise Allah'ın insanları doğru yola iletmeleri üzere görevlendirdiği peygamberlerin birçoğunun bu şehirde yaşamış veya en azından hayatlarının bir bölümünü bu şehirde geçirmiş olmalarıdır." dedi.

İsrail'in tarih boyunca Müslüman topraklar üzerinde zulüm politikası uyguladığını ifade eden Karaya, "Bugün Kudüs'ü konuşmamızın, gündemimizde tutmamızın tek bir sebebi var. Barbar siyonistlerin, mukaddes topraklarda işlediği katliamlar, vahşet ve süregelen işgaller. İslam coğrafyasındaki acıların ana merkezi olan siyonist işgal sona ermedikçe acılarımız dinmeyecek, tefrika ve fitne son bulmayacaktır. Tarih boyunca İslam milletlerine olmadık zulümler yapıp, acılar yaşatan İsrailoğulları, bugün başta Kudüs olmak üzere coğrafyamızın hemen her yerinde akan kanın asıl müsebbibidir." diye konuştu.

Karakaya, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulmasını istediklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere tüm mukaddes beldelerimiz ile işgal altındaki tüm coğrafyamız için direnmeliyiz. Bugün yürüttüğümüz mücadelemiz günden güne büyüyecek ve sömürgeci ABD ile siyonistleri bozguna uğratacaktır. Bugün bu meydanda tüm benliğimizle zalimlere ve onların yerli işbirlikçilere meydan okuyoruz. Filistin olacağız, Kudüs, Gazze olacağız. Filistin topraklarını işgal altında tutan siyonistlerin meşru olmayan rejimini tanımaktan vazgeçin. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgür kalmasında samimi olanlar, bu pratik adımları atmalıdırlar. Son olarak, mübarek Ramazan Ayı'nın bu son cuma gününde mukaddes Kudüs ve Mescid-i aksa için ellerimizi semaya kaldırıp hürriyet ile buluşmayı temenni ediyoruz."

Konuşmanın ardından tekbir getiren partililer, bir süre slogan attı.

Yürüyüşe, çocuklar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.